Geen symptoom bestrijding, maar de oorzaak aanpakken Copy

In hoofdstuk 1 heb je bekeken hoe deze  cursus is opgebouwd. Je hebt deze cursus waarschijnlijk gekocht omdat je hond één of meerdere gedragingen laat zien die jij niet prettig vindt, zoals trekken aan de lijn, hyperactief zijn in verschillende situaties of blaffen bij het horen van deurbel en/of opspringen bij visite. Nu kan ik meteen met jou hiernaar gaan kijken en jou allerlei tips geven om dit gedrag om te buigen. Maar dan sla ik wel meerdere stappen over en dan is de ‘oplossing’ maar van korte duur. Om jou en je hond zo goed mogelijk te kunnen helpen ga ik je in dit hoofdstuk laten zien wat het betekent als een hond niet in balans is. Dit heeft namelijk een enorme invloed op zijn gedrag en misschien wel op het gedrag wat jij nu niet fijn vindt. Vaak kunnen we al een hele vooruitgang bereiken door alleen al de hond in balans te brengen. Dit is dan ook het éérste punt waar we naar gaan kijken. Dit betekent dat ik samen met jou de basisbehoeften van de hond ga doornemen en je begeleid bij wat jou hond écht nodig heeft om zich fijn, gelukkig en in balans te voelen.
We gaan kijken of hier al mogelijke oorzaken liggen van het ongewenste gedrag van je hond.

Hierna ga ik je uitleggen hoe de hond leert en op welke momenten jij hem het beste iets kan leren en wanneer niet. Bijvoorbeeld, hoe meer opgewonden je hond is, hoe minder hij tot leren komt. Je start het leerproces altijd wanneer een hond kalm en rustig is en weinig tot geen opwinding ervaart. Middels een schema leg ik uit hoe dit leerproces werkt.

Ik wil dat je begrijpt dat er vele oorzaken kunnen zijn voor het ongewenste gedrag van je hond. Het is belangrijk te achterhalen wat nu de echte oorzaak is of meerdere oorzaken zijn zodat de juiste oplossing hier op aan kan sluiten. Daarom ga ik veel kennisdelen over wat een hond nodig heeft, hoe jij je hond kan lezen en begrijpen, hoe je nieuwe vaardigheden aan je hond kan leren en welke vaardigheden voor jou belangrijk zijn om te laten zien aan je hond.

Ik adviseer je om de volgorde van hoofdstuk 1 t/m 5 aan te houden, daarna ben je vrij om een onderwerp te kiezen waar je voorkeur naar uit gaat.

Het doorlopen van de basiskennis (hoofdstuk 1 t/m 5) is echter van groot belang om te komen tot een succesvolle gedragsverandering bij je hond!

Heel veel plezier!

 

Privacy Preference Center