Stap 4: Het geluidssignaal Copy

In deze video leg ik middels 6 stappen uit hoe je kan leren ontspannen te wandelen met je hond aan een losse, gebogen lijn.

In deze 6 stappen ga je samen met je hond leren:

  • wandelen met je hond aan een ontspannen lijn.
  • door de juiste timing in te zetten voorkomen dat je hond wegschiet naar bijvoorbeeld een andere hond, een fietser of wat voor prikkel dan ook.
  • meer in verbinding wandelen samen.

Het aanleren van het geluidssignaal is de sleutel tot succes wanneer het gaat om trekken aan de lijn en wegschieten. Deze stap mag je niet overslaan.

Het is heel belangrijk dat je de komende weken het geluidssignaal gaat aanleren in prikkelvrije situaties, zoals binnen en in de tuin. Zoals ik al uitleg in de video moet de hond eerst een associatie maken tussen het geluidssignaal en jou aankijken en de beloning. Deze associatie kan hij alleen aanmaken in een gemoedstoestand van 0 tot 3. Weet je nog; een kalme, blije hond met weinig tot geen opwinding.

ps. sommige mensen denken dat de klikker ook geschikt is als geluid, maar dat is niet zo. De klikker heeft als functie om bepaald gedrag van je hond te vormen / shapen.
Het geluidssignaal wat ik je leer betekent maar 1 ding: kijk naar mij en volg mij! Niet meer en niet minder. Kies absoluut een geluidsignaal dat je zelf kan maken zonder hulpmiddel zodat je het ook altijd kan inzetten. Een fluitje of iets dergelijks heb je vaak niet bij. Kies ook voor een wat feller en harder geluid zodat het met omgevingsgeluid nog goed hoorbaar is voor je hond.

Privacy Preference Center