Blaffen bij de deurbel en opspringen Copy

Ik ben vandaag voor de 2de keer op bezoek bij Desie. Enkele weken geleden vroeg zij mijn hulp voor Kato. Kato reageerde overmatig enthousiast op de deurbel en besprong de visite.
Ik heb Desie geleerd hoe ze Kato een andere associatie met de bel kan aanleren en hoe Kato ook een andere rol toebedeeld krijgt als er visite binnenkomt. Voorheen dacht Kato dat als de deurbel ging dat het bezoek (bij wijze van spreken) voor haar kwam. Nu hebben we Kato geleerd dat als bel gaat dat zij op haar plaats mag en dat het bezoek voor Desie komt en niet voor haar. Zij mag na 1-2 minuutjes komen kennismaken, in een rustige, kalme gemoedstoestand.

De volgorde van stappen:

 1. de bel gaat
 2. stuur de hond naar de plaats
 3. geef het commando ‘plaats’ en ‘blijf’
 4. ga de deur opendoen
 5. laat het bezoek plaatsnemen. De hond is nog steeds op zijn plaats
 6. wacht ongeveer 1 minuut en ga dan de halen om te laten kennismaken met het bezoek
 7. de hond zijn gemoedstoestand zal een stuk rustiger zijn

  Tips:

  -Geef de hond op de plaats een gevulde kong of een botje
  -Oefen regelmatig het commando ‘blijf’ zonder afleidingen. Gaat dit goed ga dan afleidingen toevoegen. Zie mijn andere video’s over impulscontrole en de kracht van het wachten
  -De kracht zit in de herhaling. Oefen dus regelmatig met je hond.

De vervolgstappen als je hond het heel moeilijk vindt:

Geef de bel een 2de associatie. Zoals ik al bespreek in de video ga je voor een periode van 2 weken lang meerdere keren per dag aanbellen. Je kijkt hierbij je hond niet aan, je reageert niet op hem. In het begin zal hij dit verwarrend vinden, maar al snel is de spanning er vanaf. Laat ook eens andere mensen aanbellen, maar laat niemand binnenkomen of oogcontact maken met de hond. Doe alsof er niks aan de hand is.

 

Luistert hiervoor het laatste stuk van de bijbehorende video.

Privacy Preference Center