Een hond in balans: ongewenst gedrag omzetten naar gewenst gedrag Copy

Deze cursus bevat een samenhangend geheel van de cursussen:

 1. basiskennis van je hond
 2. Een hond in balans
 3. Trekken aan de lijn
 4. Bezoek ontvangen – opspringen afleren
 5. Hyperactieve honden

De online cursus: Een hond in balans

In deze online cursus leer je wat je hond écht nodig heeft om in balans te zijn. We beginnen bij de basis. Ik help je zichtbaar maken wat er tot nu toe goed gaat en waar jij nog verbetering in aan kan brengen. In het eerste deel van de cursus geef ik je veel kennis en leer ik je de juiste vaardigheden zodat jij jouw hond kan geven wat hij nodig heeft. We gaan samen kijken wat de oorzaak is van het ongewenste gedrag. Je mag van dit deel van de cursus véél verwachten. Als je samen met mij je hond (weer) in balans brengt, zal dit altijd een gedragsverandering als gevolg hebben, ook bij jouw hond. En dan heb ik het over een positieve gedragsverandering. Je zult merken dat je beter contact kunt maken met je hond, de aandacht langer bij jou is, dat hij veel rustiger en gelukkiger zal zijn dan voorheen, en nog veel meer;
– Uitgebreide kennis over de lichamelijke, geestelijke en sociale behoeften van de hond
– Impulscontrole – zelfbeheersing
– Verbinding maken met je hond en écht contact ervaren
– Zelfkennis en het verbeteren van jouw vaardigheden
– Toepassen wat je hond écht nodig heeft en waar jullie zeker bij baat bij hebben
– Hersenwerk voor je hond
– Rust en balans toepassen voor een hond in balans
– De hond leert voor jou kiezen en niet voor de afleiding
– Jij weet precies wat je moet doen wanneer je hond overprikkeld raakt en/of niet luistert

In het tweede deel van de cursus gaan we specifiek kijken naar verschillende vormen van ongewenst gedrag zoals:

 1. Trekken aan de lijn
 2. Hyperactieve honden van druk naar rustig
 3. Blaffen bij de deurbel
 4. Opspringen bij visite

De online cursus bestaat uit vele video’s. Dit kunnen animatievideo’s zijn, video’s gemaakt op mijn trainingsweide, video’s bij cursisten thuis, video’s in de wijk en video’s thuis ingesproken. Naast een grote hoeveelheid aan video’s heb je per hoofdstuk ook theorie en huiswerkopdrachten. Zo weet je gericht wat er van jou verwacht wordt en ik leg precies uit hoe je te werk kan gaan samen met jouw hond.

Neem eens een kijkje in de leeromgeving!

 KLIK HIER om de cursus te bestellen. 

Wat ga je leren:

Ik leer je samenwerken met je hond. Ik leer je de hond volledig in balans te brengen (ook hormonaal). Ik leer je te kijken naar de hond in zijn geheel en daarbij leer ik je dat alles in verbinding staat met elkaar. Als je op een juiste manier op verschillende vlakken aanpassingen maakt in het leven van je hond dan verandert de hond in zijn geheel op een positieve manier mee. Je legt een goede basis voor je hond en vanuit daar gaan we naar het specifieke ongewenste gedrag. Met speciale oefeningen doe ik voor hoe jij jouw hond kan trainen op gewenst gedrag. Je kunt precies zien hoe ik het voordoe en welke stappen ik doorloop. Het is een kwestie van herhalen om zo tot een succesvol resultaat te komen. Iedereen kan het! Als je maar weet wat je het beste niet kan doen én het beste wel kan doen.

Als je deze cursus in de juiste volgorde doorloopt dan garandeer ik je dat je het ongewenste gedrag van je hond om kan zetten in gewenst gedrag. 

De cursus zal je heel veel brengen als je een hond hebt die trekt aan de lijn, druk en hyperactief is en/of opspringt. Je gaat het volgende bereiken:

 • ontspannen wandelen met je hond
 • Rust en plezier in de wandelen te hebben samen
 • Rust en kalmte bij de hond: balans!
 • De focus van de hond op jou gericht te houden
 • Impulscontrole en zelfbeheersing van de hond
 • Op een normale manier bezoek ontvangen
 • De hond zal niet meer opspringen
 • De hond luistert naar jou
 • De hond weer terug in balans
 • De hond is gelukkig
 • Jullie zijn samen goed afgestemd op elkaar
 • Je begrijpt waarom je hond bepaalt gedrag vertoont
 • Je weet precies wat je moet doen wanneer het gaat om trekken aan de lijn, als hij heel druk en hyperactief is, als hij opspringt en overmatig enthousiast reageert op de deurbel en bezoek
 • Héél veel kennis die je nodig hebt om je hond te geven wat hij nodig heeft
 • Je leert verschillende vaardigheden zoals de juiste timing, de juiste keuzes maken en goede strategieën uit te zetten

De cursus is logisch opgebouwd en goed te volgen voor elke hondeneigenaar. Je hoeft geen speciale achtergrond te hebben om de cursus succesvol te doorlopen. Volg vooral de stappen die ik je aanreik, dan is het succes van jou en je hond binnen handbereik!

Heel veel plezier!

En onthoud…..

WAAR EEN HOND IS, IS EEN WEG!

 

 KLIK HIER om de cursus te bestellen. 

Trekken aan de lijn is iets wat je niet meer hoeft te laten gebeuren. Ik kan je leren om dit te voorkomen!

hond trekt aan riem

Zorg voor je eigen veiligheid en die van anderen. Leer ontspannen te wandelen samen zodat je weer echt plezier krijgt als je met je hond wandelt.

Ga ervaren hoe is het om een rustige, kalme hond te hebben, zowel binnen als buiten. We gaan samen kijken naar de basisbehoeften en ik help je deze in balans te brengen. Er komen dingen aan de orde waar je nu nog geen weet van hebt, die bijdragen tot de blijvende oplossing voor jou en je hond. Geloof me, 90% van de hondeneigenaren heeft een bepaalde mate van kennistekort over wat een hond nu écht nodig heeft om gelukkig en in balans te zijn en hoe dit toe te passen. Pas als je hond helemaal goed in balans is kun je gaan trainen op het omzetten van ongewenst gedrag naar gewenst gedrag.

Laat mij jou hierbij helpen. Ik sta 100% achter deze online cursus!

Je gaat hiermee het juiste gedrag van de hond mee ontwikkelen. En het is niet ingewikkeld of een uitermate lang traject. Het is juist heel behapbaar en toepasbaar voor iedereen.

Ik hoop dat je niet langer twijfelt en dat je dit jezelf en je hond gunt!

Wat andere mensen zeggen over de online cursussen van eengelukkigehond

 

 KLIK HIER om de cursus te bestellen. 

 

Mijn werk als hondengedragsdeskundige

Ik kom bijna dagelijks bij mensen thuis voor hondengedragstherapie. Bij het grotendeel van de hond die ik help zie ik dat zij in meer of mindere mate uit balans zijn. Keer op keer loop ik tegen dezelfde aandachtspunten aan. Het zit dan niet zozeer in het trainen van de hond, maar veel meer in het onderwijzen van het baasje. Vaak is er een kennistekort. Mensen doen uit goede bedoelingen bepaalde dingen bij de hond die hem niet helpen.  Sterker nog, die hem uit balans halen. Met als gevolg; allerlei verschillende vormen van ongewenst gedrag. In deze online cursus heb ik de kennis die ik geef tijdens de gedragstherapie online verwerkt. Zodat ik ook jou kan onderwijzen en kan helpen. De stappen die ik doorloop tijdens de gedragstherapie zitten ook in deze cursus. Het veranderen van het gedrag van jouw hond staat of valt met het op een correcte manier van in balans brengen van de hond. Pas als de hond goed in balans is kun je gaan werken aan het ongewenste gedrag. In de praktijk zie ik dan er altijd al een verschuiving heeft plaatsgevonden en sommige vormen van ongewenst gedrag al naar de achtergrond zijn verdwenen. Ik begin dus altijd bij de basis. En omdat alles in verbinding met elkaar staat kijk ik naar de hond in zijn geheel, holistisch. Vandaar dat dit ook een uitgebreide cursus is die voor veel mensen & honden de antwoorden zal geven op hun problemen.

Mijn visie
Alles staat in verbinding met elkaar. Om met de hond op de juiste manier om te gaan is het van belang vanuit een holistische visie te werken. Dit betekent dat je zowel lichamelijk, emotioneel als sociaal met de hond bezig bent. Ik werk vanuit deze 3 pijlers om zo een optimale verbinding en vertrouwensband met de hond te bereiken zodat je op een NATUURLIJKE manier met elkaar kunt leven. Op deze manier komen jij en je hond (nog) dichter bij elkaar.

Mijn motto is: “eerst geven dan nemen”

Je moet een hond eerst geven wat hij nodig heeft voordat je dingen kunt gaan vragen van hem. Voldoen aan de basisbehoeften van de hond is een voorwaarde.

 1. Veiligheid en geborgenheid
  Zorg dat de hond zich eerst veilig en prettig bij jou voelt. Bouw een vertrouwensband op samen.
 2. Beweging
  Zorg voor voldoende lichamelijke en geestelijke beweging (hersenwerk) zodat de hond energie en stress los kan laten.
 3. Regels, structuur en duidelijk
  Bied eerst regels, structuur en duidelijkheid voordat je dingen van je hond gaat vragen.
 4. Uitdaging
  Nu kan je gaan trainen op basis van gehoorzaamheid en sociaal wenselijk gedrag.
 5. Beloning
  Beloon het gewenste gedrag. Laat de hond merken (middels beloning) wat jij graag van hem ziet.

Als je aan deze stappen kan voldoen heeft je hond een goed basis. Vanuit dit standpunt ga ik je leren het ongewenste gedrag van je hond om te zetten in gewenst gedrag!

 

Privacy Preference Center