Impulscontrole met voer Copy

In deze video bespreken we de oefening: IMPULSCONTROLE VAN EEN HOND.

Honden zijn impulsief en reageren vaak instinctief op wat er om hen heen gebeurt.

Het is een actie – reactie.

Reageert jouw hond op alles wat voorbijkomt? Is hij snel afgeleid? Krijg jij maar weinig verbinding als je met hem buiten bent? Herken jij ook het te enthousiast opspringen en volop in de voerbak duiken als deze gevuld wordt?

Het is fijn als je hond wat rustiger en ontspannen is.

Honden leven instinctief en denken niet na over de gevolgen van hun gedrag. Ze leven in het hier en nu en maken zich geen zorgen over het verleden of de toekomst.
Ze zijn dus echt anders dan mensen, anders dan jij en ik. Houd daar rekening mee.

Honden leven in een mensenwereld en het kan gevaarlijk zijn als hij zijn impulsen niet onder controle heeft. Hij kan de weg opschieten als hij iets in de verte ziet of hij kan mensen omverspringen van enthousiasme.

Er zijn veel verschillende oefeningen om de impulscontrole te oefenen met je hond. Misschien train je al met je hond de commando’s WACHT en BLIJF. Tijdens deze commando’s leert een hond onder andere zijn impulsen onder controle te houden. Vandaag kies ik voor een oefening van impulscontrole die gericht is op zelfbeheersing bij voer. Veel honden zijn enthousiast als zij voer krijgen en kunnen soms te wild op het voer reageren. Ik ga je leren hoe je de zelfbeheersing van jouw hond kunt trainen.

ER IS SPRAKE VAN ZELFBEHEERSING ALS DE HOND GRAAG IETS WIL, MAAR DE BELONING NOG EVEN UIT KAN STELLEN.

Laten we gaan kijken naar de oefening die ik uitvoer op mijn trainingsweide samen met Randa, een 7 maanden jonge rottweiler met een kwart boerboel.

Privacy Preference Center