Trekken aan de lijn

In deze video leg ik uit hoe je om kan gaan met trekken aan de lijn op bepaalde plaatsen.

Wat ik in deze video niet benoem, maar wat je wel mag doen als de hond trekt aan de lijn, is het geven van het geluidssignaal. Het geluidssignaal leg ik je uit in hoofdstuk 7b.
Dus als je hond trekt aan de lijn stop je de wandeling, geef je het geluidssignaal zoals ik je ga uitleggen in hoofdstuk 7b en maak je verbinding met je hond.

Train het specifieke stuk waar de hond trekt

Als de hond op een specifiek stuk van de wandeling trekt, dan ga je op dat stuk trainen. In de video leg ik uit hoe je dat kunt doen. Het gaat niet altijd om de lengte van de wandeling. Soms wandel je minder verder omdat je op bepaalde stukken aan het trainen bent dat de hond netjes langs je loopt. Door datzelfde stuk te herhalen ervaart de hond steeds minder prikkels, waardoor het makkelijker wordt om op jou gericht te blijven.

Huiswerk

Oefen 3 maal per week een vast stuk van de wandeling waar je hond trekt. Je wandeling maak je daarna niet groter. Dit is de wandeling in zijn totaliteit.  Gaat dit goed dan kun je gaan variëren met het trainen op verschillende locaties.

Trainen op verschillende locaties

Probeer verschillende wandelingen en verschillende hondenparken te vinden, zodat je hond een verscheidenheid aan verschillende honden en mensen ontmoet. Socialisatie betekent je hond trainen om onbekende honden en mensen te ontmoeten en ermee om te gaan. De enige manier om dit te bereiken, is dat je hond dagelijks onbekende mensen en honden blijft ontmoeten. Prijs je hond en bied elke keer dat hij een onbekende hond of persoon ontmoet een brokje aan. En vergeet niet om je eigen verbeterde sociale leven in stand te houden door je vrienden minstens één keer per week uit te nodigen, gewoon om ze nog steeds betrokken te houden bij het trainen van je hond. Om grote honden en soms onvriendelijke honden – te compenseren, moet u ervoor zorgen dat je puberhond regelmatig de gelegenheid heeft om te socializen en te spelen met zijn belangrijkste metgezellen.

De meeste eigenaren trainen hun hond maar op een of twee locaties, zoals de keuken en de trainingsklas, en ze eindigen met een goede keukenhond en een nette klashond. Maar de hond let nog steeds niet op tijdens wandelingen en in parken. Vermoedelijk denkt de hond dat “zitten” alleen betekent: zitten in de keuken en in de klas, want dat zijn de enige twee plaatsen waar hij is opgeleid. Oefen in meerdere omgevingen met verschillende afleidingen zoals stille straten en drukke trottoirs, smalle paden en open velden, in de buurt van scholen en in parkspeeltuinen. Zo leert je hond om je instructies op te volgen en snel en gelukkig te gehoorzamen, waar hij ook is, wat hij ook doet en wat er ook gebeurt.

En nogmaals, houd altijd brokjes bij de hand om aan je hond te geven wanneer honden of mensen in de buurt komen. Geef vreemden ook brokjes om je hond te leren hoe hij ze moet begroeten, dat wil zeggen, om te gaan zitten voor een voedselbeloning.

Privacy Preference Center