Hondencursus gehoorzaamheid 2 en 3


Locatie:
Het Uilenest, adres Gijzenrooi 7b, Geldrop.
Volgt de route naar het Tipidorp. Dit staat met borden aangegeven. Je kunt daar parkeren.
Aantal deelnemers:
3 tot 5 honden per les
Leeftijd hond:
Vanaf 7 maanden en na doorlopen van GH 1
Data :
Elke zaterdagochtend
Elke maandagavond
Elke donderdagavond

De hondencursus gehoorzaamheid 2 is geschikt voor honden die de basiscursus gehoorzaamheid 1 met succes hebben doorlopen of voor honden met een bepaald trainingsniveau.

De hondencursus gehoorzaamheid 2 is anders dan de cursus op een standaard hondenschool. Daar wordt er getraind met 8 tot 10 honden, onder leiding van 1 begeleider. Onze cursus zal bestaan uit 2 tot 4 honden per les.  Ik kies bewust voor een klein groepje. Ik ben dan in staat om maatwerk te leveren en iedere hond op het juiste niveau te benaderen. Elke hond en eigenaar heeft recht op voldoende aandacht en begeleiding.

Uw hond dient alle noodzakelijke vaccinaties te hebben gehad, ook tegen kennelhoest. Alle vaccinaties dienen gedurende de cursus geldig te zijn.

Meld je hier aan voor regelmatige updates en nieuwtjes over hondengedrag. Ontvang hierbij ook het gratis e-book: een hond in balans.


Welkom bij de hondencursus gehoorzaamheid 2 en 3

Een cursus op basis van positief trainen.

Mijn trainingstechnieken zijn gebaseerd op de visie van Dr. Ian Dunbar, gedragsdeskundige, dierenarts en schrijver. Deze technieken hebben als basis positief belonen waarbij voedsel als bekrachtiging van de beloning gebruikt wordt. Het is een bewezen snelle en effectieve manier om honden te trainen, of het nu gaat om een basis training of om een gedragsverandering. De focus van deze werkwijze ligt op het aanleren van gewenst gedrag. Niet zozeer op het afleren van ongewenst gedrag. Dit verandert vaak vanzelf mee wanneer je de hond leert wat juist wél de bedoeling is, in plaats van afstraffen wat niet de bedoeling is. Wetenschappelijke studies wijzen uit dat het leerrendement van een hond een stuk hoger ligt als je traint op basis van positief trainen in plaats van straffen.

Ongewenst gedrag

Ongewenst gedrag kan voorkomen uit onduidelijkheid voor de hond wat gewenst gedrag en ongewenst gedrag is, niet correct aangeleerd gedrag in de puppytijd en/of uit een bepaalde vorm van spanning. Spanning ontstaat als er niet voldaan wordt aan de basisbehoeften van een hond. De spanning kan oplopen vanuit een te hoge energie, onzekerheid, angst, frustratie, ongeduldig zijn en enthousiasme. Een ontspannen hond is in balans en prettig in de omgang. Aanhoudende spanning leidt tot stress en stress leidt uiteindelijk tot ongewenst gedrag. Wil jij een ontspannen hond die graag met jou samenwerkt en gewenst gedrag vertoont? Ik bied een basiscursus gehoorzaamheid 1 en een vervolg cursus gehoorzaamheid 2 aan. Na overleg weet ik voor welke cursus jij en jouw hond geschikt zijn.

E-book
Je ontvangt bij de start van deze cursus een E-book waarin per les alle oefeningen zijn uitgeschreven. Dit helpt je als je thuis gaat oefenen met je hond. In dit E-book vind je ook de relevante theorie die je helpt bij de opvoeding van je hond. De basiscommando’s worden met foto’s weergegeven en er wordt uitgelegd hoe je meer in verbinding kan komen met je hond.

Theoriemiddag vanuit ons kenniscentrum
Er is een theorieavond voor deze cursus waarin ik je meeneem in de belevingswereld van de hond. Ik leer je de basis van hondengedrag en hoe je hond met jou communiceert. Ik deel veel kennis die je zal helpen bij de opvoeding én training van je hond. De scholing duurt 1,5 uur. Lees hier meer over ons kenniscentrum.

Wekelijkse mail
Na deelname ontvang je ook wekelijks een mail met extra informatie & begeleiding & instructievideo’s over de opvoeding van je hond. Dit is alléén voor leden van de cursus.

Afmelden en inhalen van een les
Bij ziekte of vakantie bestaat de mogelijkheid de gemiste les in te halen. Klik hier om je af te melden voor een les en om je in te plannen voor de inhaal les.

Niveau differentiatie
We werken in de les met niveau differentiatie. De instructeur levert per individu maatwerk.

AANMELDEN

Oefening: Blijf met afleiding

labrador springen

De hondencursus gehoorzaamheid 2 bestaat uit 8 lessen gedurende 8 weken. Tijdens deze cursus wordt geleerd om samen te werken met de hond. Je leert hoe de hond communiceert met jou en hoe je het beste de hond kan trainen zodat deze kan opgroeien tot een zelfverzekerde, evenwichtige hond.

Persoonlijke aandacht, respect voor de hond en kwaliteit van lesgeven staat voorop.
Daarom trainen wij met maximaal 4 honden per les. Wij geven iedere hond en hondeneigenaar voldoende persoonlijke begeleiding om de cursus tot een succes te maken. Tijdens deze cursus wordt gekeken naar de unieke hond- eigenaar- combinatie. De nadruk ligt op positief en plezierig trainen.

In de hondencursus gehoorzaamheid 2 gaan we een stap verder dan de basiscursus gehoorzaamheid 1.
Er komt een uitbreiding aan oefeningen.
Ook gaan we de moeilijkheidsgraad van de oefeningen verhogen door:

– de tijdsduur van de oefening te verlengen
– de afstand in de oefening groter te maken
– De snelheid van de oefening te verhogen

Op deze manier train je niet alleen de gehoorzaamheid van je hond, je bouwt een vertrouwensband op samen. De hond leert zijn aandacht op jou te houden en jij leert hoe je de ‘leukste’ kunt zijn voor je hond zodat hij graag op jou let en zich niet laat afleiden door al het andere in de wereld. Mede dankzij deze training kun je jouw hond het beste cadeau ter wereld geven: ZELFVERTROUWEN! Als de hond leert zijn spanningsboog te verlengen en de oefeningen steeds sneller, langer en beter uit te voeren, ontwikkelt de hond een groot zelfvertrouwen dat bijdraagt aan een gelukkig en tevreden leven.

 

Privé lessen zijn ook mogelijk. Dit kan voorkomen bij bijzondere situaties van honden en/of hondeneigenaren met een volle agenda.

Lees ook eens meer over onze scholing: IN VERBINDING & IN BALANS!
Een scholing waar je deels les krijgt in een leslokaal (zonder hond) en deels buiten met hond. Je leert alles over de opvoeding van je hond. Leer je hond écht kennen en begrijpen! We kijken naar het gedrag van jouw hond en je leert hoe hier mee om te gaan en zo nodig ongewenst gedrag om te zetten naar gewenst gedrag. Klik hier voor meer informatie.

trainer met hond

De einddoelen van gehoorzaamheid 2

Van wie krijg je les

Ik werk samen met een fantastisch team van kynologisch instructeurs en hondengedragsdeskundigen. Klik hier om meer over hen te lezen.