Socialisatie lessen & Impulscontrole

Een cursus over Hondensocialisatie & de Hondentaal & Impulscontrole 

Deze cursus is iets voor jou als je jouw hond niet altijd begrijpt of als je het idee hebt dat je niet altijd weet hoe je het beste op het gedrag van je hond moet reageren.

Deze cursus is iets voor jou als je spanning en stress bij je hond wilt leren herkennen en wat je kan doen om dit te verminderen.

Deze cursus is iets voor jou als je praktische tips wil over de omgang met je hond in combinatie met andere honden ( begeleiding bij het socialisatieproces).

Deze cursus is iets voor jou als je praktische tips wil over de omgang met je hond in combinatie met prikkels zoals fietsers, auto’s, andere drukke mensen en dieren.

Deze cursus is iets voor jou als je wilt dat je hond jou gaat begrijpen. Dit kan alleen als je eerst zijn communicatie begrijpt. Leer de hondentaal kennen!

Deze cursus is iets voor jou als je wilt leren hoe te handelen in prikkelrijke situaties (enkele prikkelrijke situaties worden tijdens de lessen aangeboden).

Deze cursus is iets voor jou als je wilt werken aan de impulscontrole van je hond.

Meld je onderaan de pagina aan.

Wat mag je van ons verwachten?

We bespreken de verschillende speelstijlen van honden, dit zijn er 5 en jouw hond heeft zijn eigen stijl.

We bespreken de communicatie van jou hond en die andere honden.

We besteden aandacht aan het socialisatieproces en geven handreikingen aan jou als begeleider voor beter inzicht in het spel / contactmoment met een andere hond.

We bespreken stresssignalen van de honden en wanneer grijp je nu wel of niet in.

We oefenen met impulscontrole van de hond in combinatie met toegevoegde prikkels, denk hierbij aan voorbijkomende fietsers, auto’s, wandelaars, en dergelijke.

Rust en balans in de hond aanleren.

Het aanleren van de basis voor een positieve, rustige mindset, zowel bij jou als bij je hond.

Je gaat samenwerken als een team.

Wat verwachten wij van jou en je hond?

Wil je deelnemen, dan verwachten wij dat de hond sociaal gedrag kan vertonen ten opzichte van andere honden. De cursus is niet geschikt voor reactieve honden. We willen juist contactmomenten opzoeken met de andere hond zodat wij jou als begeleider kunnen leren welke gedragssignalen jou hond laat zien, wanneer je hem mag ondersteunen of uit de situatie mag halen, of juist lekker zijn gang kan laten gaan.

De cursus bestaat uit praktijklessen én een theorieles online

De cursus bestaat uit 5 praktijklessen in een kleine groep van 3 tot 5 honden. Naast de 5 praktijklessen ontvang je van onze 3 uur durende lezing over de Hondentaal & Hondengedrag t.w.v. 25 euro. Deze kun je thuis in je eigen tijd en tempo bekijken en is ondersteunend voor de aangeboden lessen.

Meld je hier aan

Kies hieronder de datum en tijd die het beste bij je past. Wil je eerst nog een vraag stellen klik dan hier.

5 lessen op zaterdag vanaf 13 april] 9u (Instructeur Martijn)

VOL

5 lessen op zaterdag vanaf 25 mei] 9u (Instructeur Martijn)

VOL

5 lessen op Woensdagavond vanaf 17 juli] 19:30 (Instructeur Martijn)