Puppycursus

Locatie:
Het Uilenest, adres Gijzenrooi 7b, Geldrop.
Volgt de route naar het Tipidorp. Dit staat met borden aangegeven. Je kunt daar parkeren.

Aantal deelnemers:
3 tot 5 honden per les
Leeftijd pup:
Vanaf 9 weken tot 6 maanden
Data:
Elke zaterdagochtend
Elke zondagochtend
Elke maandagavond
Elke donderdagavond

Deze puppycursus is anders dan de puppycursus op een hondenschool. Daar wordt er getraind met 8 tot 10 pups, onder leiding van 1 begeleider. Ik bied een kleinschalige puppycursus met 3 tot 5 honden per les. Ik lever maatwerk en begeleid iedere pup op zijn eigen niveau. Elke pup heeft recht op voldoende aandacht en begeleiding op maat.

Uw pup dient alle noodzakelijke vaccinaties te hebben gehad op basis van zijn leeftijd, ook tegen kennelhoest. Alle vaccinaties dienen gedurende de cursus geldig te zijn.

Meld je hier aan voor regelmatige updates en nieuwtjes over hondengedrag.
Ontvang nu ook het gratis e-book: een hond in balans.

AANMELDEN


spelende pups

Tijdens deze puppycursus leer ik jou het volgende:

 • Specifieke wensen en behoeften afgestemd op jou en je gezin
 • Hoe de pup communiceert met jou
 • Hoe de pup nieuwe dingen leert
 • Hoe je de aandacht van je pup houdt
 • Hoe je de pup leert niet te reageren op andere honden
 • Het inzetten van jouw lichaamstaal
 • Hoe je stop signalen aanleert (bv wachten vooraf het oversteken)
 • Wanneer roep je nu eigenlijk je pup?
 • Socialisatie met andere honden
 • Hoe de pup netjes met jou mee loopt
 • De 3 basisbehoeften van de pup (zijn hele leven)
 • De pup een gevoel van veiligheid te geven
 • De pup te begeleiden bij zijn emoties
 • Herkennen en omgaan met angst/frustratie van de pup
 • Omgaan met agressie van de pup
 • Het commando ‘hier’ komen
 • Het commando ‘blijf’ en ‘vrij’
 • De kracht van herhaling
 • Do’s en don’ts

Ik ben ervan overtuigd dat jij dankzij deze cursus een sneller en optimaal resultaat zal behalen samen met je pup.

E-book
Je ontvangt bij de start van deze cursus een E-book waarin per les alle oefeningen zijn uitgeschreven. Dit helpt je als je thuis gaat oefenen met je hond. In dit E-book vind je ook de relevante theorie die je helpt bij de opvoeding van je hond. De basiscommando’s worden met foto’s weergegeven en er wordt uitgelegd hoe je meer in verbinding kan komen met je hond.

Theoriemiddag vanuit ons kenniscentrum
Er is een theoriemiddag voor deze cursus waarin ik je meeneem in de belevingswereld van de hond. Ik leer je de basis van hondengedrag en hoe je hond met jou communiceert. Ik deel veel kennis die je zal helpen bij de opvoeding én training van je hond. De scholing duurt 1,5 uur. Lees hier meer over ons kenniscentrum.

Wekelijkse mail
Na deelname ontvang je ook wekelijks een mail met extra informatie & begeleiding & instructievideo’s over de opvoeding van je hond. Dit is alléén voor leden van de cursus.

Afmelden en inhalen van een les
Bij ziekte of vakantie bestaat de mogelijkheid de gemiste les in te halen. Klik hier om je af te melden voor een les en om je in te plannen voor de inhaal les.

AANMELDEN

Het voordeel van een kleinschalige puppycursus

Tijdens de puppycursus stem ik de begeleiding af op het ras van de pup en het niveau waar de pup zich nu bevindt. Ik houd rekening met zijn karakter en stem af hoe we de beste leerresultaten kunnen behalen. Ik kijk naar de samenwerking tussen de pup en begeleider, hoe kan daar een optimale match gecreëerd worden. Vanwege de kleine groep kan ik maatwerk leveren en op elk detail letten en zo nodig verbeteracties aanbieden.

Ik leer je de pup te begeleiden bij zijn emoties

Op een hondenschool leert een pup trucjes, zoals zit en lig. Maar het is veel belangrijker dat de pup veiligheid en vertrouwen voelt om zich te kunnen ontwikkelen tot een zelfverzekerde, evenwichtige pup. Kennismaken met nieuwe situaties en hem begeleiden bij zijn emoties. Een pup leert op alle momenten van de dag, niet alleen dat uurtje bij de hondenschool. Voor vele pups is de hondenschool ook niet geschikt omdat dat veel te veel prikkels geeft om zo een goede vertrouwensband op te bouwen. Een pup kan hier angstig van raken. Ik leer je met je pup mag omgaan, ook de rest van de dag na de cursus. Hoe je de dag invult en wat echt belangrijk is om samen met je pup te ondernemen. Het opbouwen van een vertrouwensband staat centraal. Pups slapen veel om te groeien en hun hersenen te laten ontwikkelen. Maar als de pup wakker is komen de momenten dat de pup heel veel leert. En juist dan mag je met de pup aan de slag.

Hoe een pup communiceert met jou

Ik leer je de lichaamstaal van de pup en hoe hij met jouw communiceert. Je gaat signalen leren herkennen en leert betekenis te geven aan het gedrag van jouw pup.
De pup moet net als de mens verbindingen in de hersenen aanmaken om nieuwe dingen te leren, dit kan alleen maar door alles te onderzoeken. Ook pups proberen zich te ontwikkelen en mogen daarin niet worden tegengehouden. Een pup die de kans krijgt zich te ontwikkelen zal als volwassen pup veel stabieler leven zonder veel angsten kunnen leiden.

Eengelukkigehond op tv bij RTL 4, het programma: Onderweg naar de regio.

In deze TV uitzending bespreken we ons trainingsaanbod en onze trainingsmethode, namelijk positief trainen en trainen op maat. Bekijk ook aflevering 2 over onze online cursussen en hoe deze ondersteunend kunnen zijn bij de opvoeding en training van je hond.

Waarom is het belangrijk een puppycursus te volgen

De pup mag na 8 weken al weg bij de moeder en zijn broertjes en zusjes. Dit is heel onveilig en spannend voor de pup. Het is belangrijk dat hij goed opgevangen wordt en niet angstig  raakt van, goed bedoelde, verkeerde benaderingen. Een pup binnen het gezin betekent een grote verandering. Elke grote verandering bereid je voor en besteed je aandacht aan, dus ook deze verandering van het nemen van een pup. Wanneer de start van het leven van de pup goed verloopt dan heb je daar een leven lang plezier van. De pup zal opgroeien tot een zelfverzekerde, evenwichtige pup. De opvoeding begint al in het nest van de moeder. Daar leert hij de basis, mits de pup van een verantwoorde, goede fokker komt waarbij hij tijd bij zijn moeder heeft door kunnen brengen.

Houdt rekening met alle nieuwe gevoelens van de pup als hij in huis komt. Hij komt in een nieuwe omgeving met allemaal nieuwe regels. Een pup moet de kans krijgen om te herstellen anders zal de angst alleen maar opstapelen en zal later tot gedragsproblemen kunnen leiden. Ik leer je precies wat het beste is om te doen. Als deze fase goed wordt doorlopen is de kans op gedragsproblemen op latere leeftijd zeer klein.

AANMELDEN

Van wie krijg je les:

Ik (Manou) verzorg cursus Gevorderden voor honden met een hoger niveau. Daarnaast geef ik gedragstherapie aan huis. Ook geef ik scholingen in een leslokaal over hondengedrag en specifieke vormen van ongewenst gedrag.

Mijn teamleden verzorgen de Puppycursus, de Gehoorzaamheid 1, 2 en 3 en Spelend leren. We bieden ook Sportlessen en Speurlessen aan én Impulscontrole & socialisatie lessen. Bij het kopje trainingen zie je alle lessen staan. Wil je meer over mij lezen klik dan hier. Wil je meer over de instructeurs weten lees dan verder.

Het verhaal van Lois

Hoi! Mijn naam is Loïs. Ik ben geboren op 22 mei 1994 en ben vanaf januari 2020 trotse eigenaresse van hondenuitlaatservice Dierenservice Loïs. Vanaf januari 2022 geef ik daarnaast ook les bij een gelukkige hond voor de lessen gehoorzaamheid 1 & 2.

Ik ben opgegroeid in Haarlem, maar heb vanaf mijn 13 levensjaar in Noorwegen gewoond. Op mijn 19e ben ik, na een semester studie Frans in Parijs terugverhuisd naar Nederland en inmiddels woon ik alweer een aantal jaar samen met mijn partner en onze hond Finn in Geldrop.

Mijn passie voor dieren, en dan voornamelijk voor honden, is ontstaan toen wij onze eerste hond Finn in huis namen in 2018. Na verschillende trainingen en cursussen zoals hondentaal, stress bij honden, spanning bij honden, agressie bij honden en EHBO voor honden te hebben gevolgd, heb ik geleerd dat het begeleiden van een hond uit zo veel meer bestaat dan enkel zit, lig en af. Ik heb geleerd om naar het totaalplaatje te kijken, stress signalen te herkennen, samen te werken en om een team te zijn. Deze kennis wil ik dolgraag delen en ik kijk ernaar uit om meer hondenbegeleiders bewust te begeleiden in de opvoeding van de hond.

Opleidingen:

Hondentaal – 2021

Van dominantie naar hondentaal – 2021

Stress en spanning bij honden – 2021

EHBO voor honden  – 2021

Agressie bij honden – 2021

Het verhaal van Frederike

Hallo,  mijn naam is Frederike en samen met mijn hond Maxim woon ik in Eindhoven.

Naast mijn baan bij ASML volg ik een studie tot hondengedragstherapeut bij de Martin Gaus academie en vind ik het heel leuk om bij “eengelukkigehond” lessen te mogen geven. Naast lesgeven begeleid ik ook graag mensen die tegen problemen aanlopen met hun hond zodat ze samen kunnen werken aan een oplossing.

In de lessen vind ik het belangrijk dat er gewerkt wordt aan de band tussen eigenaar en  hond want alleen op die manier krijg je een stabiele gehoorzame hond en ik hoop daar een bijdrage aan te kunnen leveren door het delen van mijn kennis. Ik heb diverse trainingsmethodes mogen ervaren en gelukkig sluit het positieve trainen wat bij “eengelukkigehond” uitgangspunt is helemaal aan bij mijn eigen normen en waarden. En uiteraard mogen puppy en gehoorzaamheidslessen ook iedere week een feestje zijn voor hond en begeleider dus daar werk ik graag aan mee.

Opleidingen:

Hondengedragsdeskundige i.o. Martin Gaus Academie.

Kynologisch instructeur. Martin Gaus academie.

Basiskennis en Leren & Gedrag. Martin Gaus academie.

Reactieve hondencursus. Arvid van Putten.

Bootcamp. Aniek Winters.

BTA methode. Hondenschool Wraf.

Het verhaal van Martijn

Hee! Ik ben Martijn, Kynologisch Instructeur bij eengelukkigehond. Ik woon in Boxtel, samen met mijn vriend en twee honden, Billy een zwarte labrador en Ben een dobermann! Naast honden hebben we nog kippen, schapen, reptielen en papegaaien. Ons leven staat in teken van de dieren, en is meer dan alleen een hobby. Ik heb Diermanagement gestudeerd, en ben 8 jaar werkzaam geweest in 2 verschillende dierentuinen, waar ik onder andere met olifanten, apen en vogels heb gewerkt. Inmiddels ben ik werkzaam als HR-managers, en een van de voordelen hiervan is dat Billy en Ben erg gelukkig zijn als kantoorhond! In mijn vrije tijd, ben ik het liefst in het bos te vinden met de honden, of ben ik iets anders met ze aan het ondernemen.

Het trainen van dieren is een van mijn grootste passies, ik noem het eigenlijk meer samenwerken met dieren dan perse trainen. Door goede communicatie met je hond (of elk ander dier) kun je alles bereiken, zolang je het maar samen doet! Tijdens de lessen zullen we het vaak hebben over hoe belangrijk je uitstraling naar de hond is, en hoe fijn het is om samen naar een doel toe te werken. Een hond hoeft niet perse allerlei kunstjes te kunnen, het belangrijkste is dat jullie samen genieten van dingen in het dagelijks leven!

Ik heb de opleiding Kynologisch Instructeur afgerond bij de Martin Gaus academie, en ben blij nu volop baas en hond te kunnen begeleiden bij hun samenwerking.

Elke hond heeft zijn/haar eigen behoeftes en karakter, en ik laat je graag zien hoe je hier als baasje de beste verwachtingen bij kan creëren.

Opleidingen:

MBO Diermanagement 2016 – 2019

HBO Diermanagement 2019 – 2022

Kynologisch instructeur Martin Gaus Academie – 2023

Het verhaal van Eva

Mijn naam is Eva, ik kom oorspronkelijk uit Eindhoven en woon sinds een aantal jaren met mijn vriend, 2 kinderen en 3 honden vlakbij Den Bosch in het dorpje Heeswijk-Dinther.

Tijdens mijn MBO opleiding Dier en Veehouderij, heb ik de certificaten Kynologisch Instructeur behaald en ik ga elk jaar naar verschillende seminars en congressen op het gebied van hondenpsychologie. Mijn visie is dat je nooit bent uitgeleerd.

Sinds 2007 heb ik een eigen bedrijf in het opvangen, socialiseren en rehabiliteren van honden genaamd Dogservice en geef sinds 2010 les op een andere hondenschool in Berlicum.

Daarnaast heb ik door middel van communicatie- en psychologie opleidingen een coaching achtergrond omdat ik vind dat je niet alleen de hond traint, maar ook de mensen moet leren begrijpen en bereiken. Naast het lesgeven, geef ik ook persoonlijke coaching en training aan hondenbezitters, waarbij ik de hond als spiegel gebruik.

Omdat ik de combinatie van met honden werken én met mensen werken zo gaaf vind, ben ik terecht gekomen bij Stichting Dutch Cell Dogs. Daar train ik asielhonden die niet snel te plaatsten zijn met behulp van gedetineerden in een gevangenis, om zo de honden een betere kans te geven in de maatschappij.

Een bezig bijtje zou je denken, nou dat is omdat het mijn absolute passie is om mensen en dieren boven zichzelf te laten uitstijgen. Ik krijg daar een heel warm gevoel van en kippenvel als ik die groei kan waarnemen. Dat is de reden ook dat ik bij ‘eengelukkigehond’ ben gaan lesgeven, de persoonlijke begeleiding die wij kunnen geven is super fijn. Juist niet met 10 cursisten op een veld, maar kunnen afstemmen op een klein groepje mensen en honden zodat je hen begeleiding kan geven die ze nodig hebben om te kunnen groeien en ontwikkelen.

Opleidingen:

 • Karen Prior Academy, Clicker opleiding
 • Voluit Vitaal coach opleiding
 • NLP/hNLP master Communicatie en Psychologie
 • NLP/hNLP practitioner Communicatie en Psychologie
 • Helicon opleidingen Helmond, MBO diploma Dierenverzorging
 • Masterclass Neuroscience, Sirius Academy
 • Training Succesvol Presenteren, Sirius Commitment.
 • Workshop Stressmanagement & Psychologie, Sirius Commitment.
 • ABC-cursus stichting Service Animals Autistic Children, stichting SAAC
 • Martin Gaus Academie voor Diergedrag en training Nijmegen ism Helicon opleidingen, certificaat Kynologisch Instructeur.
 • Dierenbescherming ism Helicon opleidingen, certificaat Dieren EHBO.

 

 

 

Het verhaal van Linne

Hoi, mijn naam is Linne. Ik heb een achtergrond in Bos- en Natuurbescherming. Binnen deze studie heb ik me gefocust op mens-dier interacties en relaties. Mijn interesse in onze omgang met andere dieren heb ik van kinds af aan gehad. Hoe communiceren we? Hoe stellen we grenzen en respecteren we die van een ander? En misschien nog veel belangrijker: hoe hebben we plezier samen? Als deel van mijn studie heb ik een onderzoek gedaan in een asiel over de rol van spel en gevaar binnen de relatie tussen asielmedewerkers en honden.

Tijdens mijn studie heb ik twee modules behaald bij de Martin Gaus Academie: Basiskennis en Leren & Gedrag. Daarna heb ik de Qwispelcoach opleiding gevolgd en me zo verdiept in hoe je als Kynologisch professional mensen kan helpen de band met hun hond op te bouwen of te versterken vanuit een wederzijds begrip, vertrouwen en respect.

Nu mijn 15-jarige hond bijna blind en doof is, merk ik het belang van nieuwsgierig blijven naar haar. Hoe past ze zich aan? Hoe veranderen haar behoeften en haar voorkeuren? En hoe kan ik daarin met haar mee groeien? In meer of mindere mate veranderen we allemaal continu, en onze relaties moeten daarom ook constant opnieuw worden vormgegeven. Vanuit mijn achtergrond in hondentraining en de rol van spel binnen relaties begeleid ik mensen hier graag in, ook binnen Eengelukkigehond!

Opleidingen:

Msc Bos- en Natuurbescherming (Wageningen universiteit) – 2022

Qwispelcoach opleiding – 2021

Martin Gaus Academie: Basiskennis 2021

Martin Gaus Academie: Leren & Gedrag 2021

BSc Antropologie & Ecologie (University College Utrecht) – 2019

Het verhaal van Elise

Mijn naam is Elise. Ik woon in Eindhoven samen met mijn vriend en twee honden, Laika en Lady. Naast mijn baan volg ik een opleiding tot kynologisch instructeur bij Annorlunda in Barneveld. Ook ben ik elke week te vinden bij ROZE (het asiel in Eindhoven) om te helpen met de honden uitlaten.

Al mijn hele leven heb ik een passie voor dieren. In 2016 ben ik een half jaar naar Canada vertrokken om met paarden te gaan werken. Een hele bijzondere ervaring, maar de paardenharen heb ik inmiddels verruild voor een heleboel hondenharen.

Het is allemaal begonnen met mijn eerste eigen hond, Laika. Een gevoelig hondje met het nodige probleemgedrag. Mijn andere hond Lady is nog jong en soms een echte turbo. Toen ik in het asiel begon, kwam ik in aanraking met hele diverse honden, allemaal met een rugzakje. Dit wakkerde mijn interesse nog meer aan. Hier wilde ik (letterlijk) werk van maken. Een jaar geleden ben ik dan ook begonnen met de kynologisch instructeur opleiding.

Ik help je graag met het beter begrijpen van je hond en vice versa. Samen op een positieve manier aan de slag zodat jullie een sterk team gaan vormen. Tot snel!

Opleidingen:

– Kynologisch instructeur bij Annorlunda

– Hondenmassage Annorlunda

– High drive dogs bij Hondencentrum Focus (sept 2023)

– Kynologisch Instructeur VIP (Veiligheid, Interventie & Preventie) (nov 2023)

Verrijk je kennis