Puppycursus

Locatie:
Hondenuitlaatgebied Genoenhuis. Postcode 5661 PC Geldrop. Stel de navigatie in op Gijzenrooi 1.
Aantal deelnemers:
2 tot 4 honden per les
Leeftijd pup:
Vanaf 9 weken tot 8 maanden
Data:
Elke zaterdagochtend
starttijd 9u
starttijd 10u
starttijd 11u
Elke woensdagmiddag / avond
Starttijd 16u15
Starttijd 18u15
Starttijd 19u15

Deze puppycursus is anders dan de puppycursus op een hondenschool. Daar wordt er getraind met 8 tot 10 pups, onder leiding van 1 begeleider.
Ik bied een kleinschalige puppycursus met 2 tot 4 honden per les. Ik lever maatwerk en begeleid iedere pup op zijn eigen niveau. Elke pup heeft recht op voldoende aandacht en begeleiding op maat.

Uw pup dient alle noodzakelijke vaccinaties te hebben gehad op basis van zijn leeftijd, ook tegen kennelhoest. Alle vaccinaties dienen gedurende de cursus geldig te zijn.

Meld je hier aan voor regelmatige updates en nieuwtjes over hondengedrag.
Ontvang nu ook het gratis e-book: een hond in balans.spelende pups

Tijdens deze puppycursus leer ik jou het volgende:

 • Specifieke wensen en behoeften afgestemd op jou en je gezin
 • Hoe de pup communiceert met jou
 • Hoe de pup nieuwe dingen leert
 • Hoe je de aandacht van je pup houdt
 • Hoe je de pup leert niet te reageren op andere honden
 • Het inzetten van jouw lichaamstaal
 • Hoe je stop signalen aanleert (bv wachten vooraf het oversteken)
 • Wanneer roep je nu eigenlijk je pup?
 • Socialisatie met andere honden
 • Hoe de pup netjes met jou mee loopt
 • De 3 basisbehoeften van de pup (zijn hele leven)
 • De pup een gevoel van veiligheid te geven
 • De pup te begeleiden bij zijn emoties
 • Herkennen en omgaan met angst/frustratie van de pup
 • Omgaan met agressie van de pup
 • Het commando ‘hier’ komen
 • Het commando ‘blijf’ en ‘vrij’
 • De kracht van herhaling
 • Do’s en don’ts

Ik ben ervan overtuigd dat jij dankzij deze cursus een sneller en optimaler resultaat zal behalen bij jouw pup.

Je ontvangt bij de start van de cursus een E-book waarin per les alle oefeningen zijn uitgeschreven. Dit helpt je als je thuis gaat oefenen met je hond.
In dit E-book vind je ook de relevante theorie die je helpt bij de opvoeding van je hond. De basiscommando’s worden met foto’s weergegeven en er wordt uitgelegd hoe je meer in verbinding kan komen met je hond.

Het voordeel van een kleinschalige puppycursus

Tijdens de puppycursus stem ik de begeleiding af op het ras van de pup en het niveau waar de pup zich nu bevindt. Ik houd rekening met zijn karakter en stem af hoe we de beste leerresultaten kunnen behalen. Ik kijk naar de samenwerking tussen de pup en begeleider, hoe kan daar een optimale match gecreëerd worden. Vanwege de kleine groep kan ik maatwerk leveren en op elk detail letten en zo nodig verbeteracties aanbieden.

Ik leer je de pup te begeleiden bij zijn emoties

Op een hondenschool leert een pup trucjes, zoals zit en lig. Maar het is veel belangrijker dat de pup veiligheid en vertrouwen voelt om zich te kunnen ontwikkelen tot een zelfverzekerde, evenwichtige pup. Kennismaken met nieuwe situaties en hem begeleiden bij zijn emoties. Een pup leert op alle momenten van de dag, niet alleen dat uurtje bij de hondenschool. Voor vele pups is de hondenschool ook niet geschikt omdat dat veel te veel prikkels geeft om zo een goede vertrouwensband op te bouwen. Een pup kan hier angstig van raken. Ik leer je met je pup mag omgaan, ook de rest van de dag na de cursus. Hoe je de dag invult en wat echt belangrijk is om samen met je pup te ondernemen. Het opbouwen van een vertrouwensband staat centraal. Pups slapen veel om te groeien en hun hersenen te laten ontwikkelen. Maar als de pup wakker is komen de momenten dat de pup heel veel leert. En juist dan mag je met de pup aan de slag.

Hoe een pup communiceert met jou

Ik leer je de lichaamstaal van de pup en hoe hij met jouw communiceert. Je gaat signalen leren herkennen en leert betekenis te geven aan het gedrag van jouw pup.
De pup moet net als de mens verbindingen in de hersenen aanmaken om nieuwe dingen te leren, dit kan alleen maar door alles te onderzoeken. Ook pups proberen zich te ontwikkelen en mogen daarin niet worden tegengehouden. Een pup die de kans krijgt zich te ontwikkelen zal als volwassen pup veel stabieler leven zonder veel angsten kunnen leiden.

Waarom is het belangrijk een puppycursus te volgen

De pup mag na 8 weken al weg bij de moeder en zijn broertjes en zusjes. Dit is heel onveilig en spannend voor de pup. Het is belangrijk dat hij goed opgevangen wordt en niet angstig  raakt van, goed bedoelde, verkeerde benaderingen. Een pup binnen het gezin betekent een grote verandering. Elke grote verandering bereid je voor en besteed je aandacht aan, dus ook deze verandering van het nemen van een pup. Wanneer de start van het leven van de pup goed verloopt dan heb je daar een leven lang plezier van. De pup zal opgroeien tot een zelfverzekerde, evenwichtige pup. De opvoeding begint al in het nest van de moeder. Daar leert hij de basis, mits de pup van een verantwoorde, goede fokker komt waarbij hij tijd bij zijn moeder heeft door kunnen brengen.

Houdt rekening met alle nieuwe gevoelens van de pup als hij in huis komt. Hij komt in een nieuwe omgeving met allemaal nieuwe regels. Een pup moet de kans krijgen om te herstellen anders zal de angst alleen maar opstapelen en zal later tot gedragsproblemen kunnen leiden. Ik leer je precies wat het beste is om te doen. Als deze fase goed wordt doorlopen is de kans op gedragsproblemen op latere leeftijd zeer klein.

AANMELDEN

Van wie krijg je les:

Je krijgt van mij (Manou) les of van Marina. Ikzelf verzorg de puppycursus en de basiscursus. Marina verzorgt ook verschillende groepen van de puppycursus. Wil je meer over mij lezen klik dan hier. Wil je meer over Marina weten lees dan verder.

Het verhaal van Marina

Hoi, ik ben Marina en ik ben in het gezin opgegroeid met honden, katten en vogels. Ik hou ontzettend veel van dieren, met name honden. Vanuit mijn jeugd heb ik ervaren dat een hond me ‘begrijpt’, nabij is en naar me ‘luistert’. Ook voel ik me verbonden met de natuur en haal daar kracht en rust uit. Het buiten zijn met een hond, vooral als deze veilig los kan lopen, maakt dat ik me ‘vrij’ voel. Een waarde die bij mij, naast ‘verbinding’, erg hoog genoteerd staat. En zo kwam ik op het idee om een opleiding tot kynologisch instructeur te volgen: bezig zijn met honden en mensen, die van honden houden. Deze heb ik samen met Manou gevolgd. We hebben elkaar gevonden in onze passie voor honden en in de positieve trainingsmethode, kwalitatief hoog door kennis en persoonlijke aandacht.

Mijn achtergrond

Meer dan twintig jaar heb ik in de forensische jeugdhulpverlening gewerkt. Vanuit mijn significante waarde ‘vrijheid’, spelen ook termen als zelfsturing, met ‘dromen’ en realisatie tot ontwikkeling een grote rol. Hieruit komt mijn passie voort om (vooral jonge) mensen hierin bewust te laten worden en te stimuleren. Als senior van een behandelteam voor jonge delinquenten ontwikkelde en gaf ik vaktrainingen voor collega’s en seksuele- en sociale trainingen voor jongeren. Daarnaast coachte ik (nieuwe) collega’s en stagiaires en was ik mentor van meerdere jongeren. Momenteel ben ik druk doende met de opleiding tot coach ondersteund door een hond als co-coach. Het is geweldig om mijn passie voor mensen en honden samen te laten komen in dit mooie vakgebied, waarbij ik dankbaar gebruik maak van de natuur. Ondertussen geef ik puppycursussen bij ‘Een gelukkige Hond’ en coach ik samen met een hond adolescenten met een hulpvraag.

Marina van Welij
(+31) 06-21164852
vuur64@gmail.com