Hondencursus voor gevorderden

Trainen met je hond is leuk! Je brengt samen 1 op 1 tijd door en leert van elkaar. Wat is het soms jammer dat mensen het eerste levensjaar van de hond flink investeren in de samenwerking / training en dat het daarna stopt. Wat je vaak ziet gebeuren is dat als mensen stoppen met de hondentraining, de aandacht naar de hond toe verslapt. We worden weer opgeslokt door de dagelijkse drukte van ons leven en de persoonlijke aandacht naar de hond wordt minder. Als we geregeld onder begeleiding blijven trainen, dan zijn we thuis ook alerter op de ontwikkeling van de hond en passen we toch meer oefeningen toe met een sterkere verbinding als gevolg.

Voor wie is deze cursus ‘gevorderden’ geschikt?

  • Wanneer je hond een bepaalt niveau van gehoorzaamheid bereikt en jij graag wilt blijven trainen met je hond.
  • Als je beseft dat het een leven lang leren is en niet een tijdelijk leerproces.
  • Als je alles uit de relatie tussen jou en je hond wilt halen.

 

Deelname eisen

  • De hond moet minimaal Gehoorzaamheid 1 en 2 hebben doorlopen.
  • De instructeur heeft het niveau van de hond beoordeelt en toegestemd met deelname aan de cursus Gevorderden.
  • Als de hond ergens anders getraind is dan wordt het niveau van de hond vooraf beoordeeld.
  • Als je niet meer wekelijks op het veld wilt staan met je hond, maar iets meer tijd tussen de trainingen toelaat. We trainen namelijk eenmaal per 2 weken.

Blijf trainen met je hond

De lessen van deze cursus zijn eenmaal per 2 weken. Dit geeft jou iets meer vrijheid en lucht. Je hoeft niet elke week op het veld te komen om aan de slag te gaan met je hond. In deze cursus is er meer rust tussen de lessen door. Dat komt omdat de hond al een bepaald niveau van gehoorzaamheid heeft en deze ben je nu aan het onderhouden en het updaten.