Ons verhaal

Ik ben Manou en ik ben al mijn hele leven onder de dieren. Ik ben opgegroeid met honden en reed als kind intensief paard. Ik ben geboren in 1977, getrouwd, moeder van 2 dochters,  eigenaresse van een blonde labrador Guusje en een prachtig grote pony Jennie. Het liefst bevind ik mij in de bossen met Guus of rijdend over de hei met Jennie.

Ik krijg energie van werken met honden. Mijn passie is zoveel mogelijk kennis & vaardigheden aan te leren aan hondeneigenaren, zodat de hond de béste versie van zichzelf kan zijn. Op deze pagina schrijf ik over de visie en werkwijze van eengelukkigehond en stellen mijn teamleden zich aan jou voor.

Achtergrond

Een groot deel van mijn leven werk ik in de hulpverlening. Mijn missie is het helpen van mens en dier. Ik ben begonnen in 1996 als verpleegkundige en teamleider in het Catharinaziekenhuis. Na 8 jaar daar met plezier gewerkt te hebben ben ik gaan werken als Docent Verpleegkunde op het Summacollege in Eindhoven, voormalig ROC Eindhoven. Voor een periode van 14 jaar gaf ik daar vakken als pathologie, klinisch redeneren, mentorschap & stagebegeleiding en persoonlijke begeleiding. Ik heb kwalitatief vernieuwend onderwijs ontwikkeld en studenten begeleid uit het Catharinaziekenhuis. Sinds 2020 ben ik mij volledig gaan richten op mijn hondenschool en de hondengedragstherapie.

Ik gebruik mijn kwaliteiten als docent bij het begeleiden van hondeneigenaren om de hond weer in balans te krijgen.

Wij trainen op basis van positief trainen

Ik werk samen met een fantastisch team van kynologisch instructeurs en hondengedragsdeskundigen. Halverwege deze pagina stellen mijn teamleden zich voor.

Onze  trainingstechnieken zijn gebaseerd op hondentrainster Turid Rugaas en op Dr. Ian Dunbar, hondengedragsdeskundige, dierenarts en schrijver. Deze technieken zijn op basis van positief belonen waarin onder andere voedsel als bekrachtiging van de beloning gebruikt wordt. Het is een bewezen, snelle en effectieve manier om honden te trainen, of het nu gaat om een basistraining of om een gedragsverandering. De focus van deze werkwijze ligt op het aanleren van gewenst gedrag. Niet zozeer op het afleren van ongewenst gedrag. Dit verandert vaak vanzelf mee wanneer je de hond leert wat juist wel de bedoeling is, in plaats van afstraffen wat niet de bedoeling is. Wetenschappelijke studies wijzen uit dat het leerrendement van een hond een stuk hoger ligt als je traint op basis van positief trainen in plaats van straffen.

Wij onderscheiden ons van menig hondenschool en trainer door de persoonlijke aandacht die wij hebben voor jou en je hond. Wij trainen individueel of in kleine groepen van maximaal 4 honden. Wij stellen het welzijn van de hond altijd voorop. Dit betekent dat wij kijken naar wat de hond nodig heeft om in balans te komen en wat het baasje mag doen om dit te bereiken.

De sleutel ligt namelijk bij jou als hondeneigenaar!

Wij lezen de lichaamstaal van de hond en wij zien hoe de hond met ons communiceert, dit leren wij jou ook. Wij kunnen je helpen het gedrag wat voor jou als ongewenst gedrag gezien wordt om te zetten naar gewenst gedrag.

Maatwerk en kwaliteit

Ik en mijn team gaan anders te werk dan op een reguliere hondenschool. Ik ben van mening dat de kunstjes zit en lig niet het belangrijkste zijn om een hond te leren. Ik vind het belangrijker dat een pup of nieuwe hond in huis, veiligheid en vertrouwen ervaart en op kan groeien tot een evenwichtige, zelfverzekerde hond. Dit leert hij niet in een les op een groot veld met 10 andere honden en 1 begeleider. ik ga voor maatwerk en ik lever kwaliteit. Ik geef thuis begeleiding, maar je kunt ook kiezen voor mijn puppycursus of basiscursus gehoorzaamheid. Deze bestaat uit maximaal 4 honden per les. Zo kan ik voldoende specifieke aandacht geven aan jou en je hond waarbij ik rekening houd met jouw karakter en het ras en karakter van de hond. Ik leer je hoe de hond met jou communiceert en hoe jij het beste met jouw hond kan omgaan.

Op mijn site kun je ook meer lezen over hoe ik jou en je hond kan helpen bij ongewenst gedrag en hoe ik zowel volwassenen als kinderen kan helpen wanneer zij last hebben van angst voor honden. Voor angstbegeleiding werk ik samen met mijn hond Guusje. Hij heeft een ondersteunende rol in de begeleiding bij het kind met angst of de volwassene met angst.

Ik ben ervan overtuigd dat ik jou en je hond kan helpen, bij wat voor probleem dan ook.
ik specialiseer mij in hondengedragstherapie, puppybegeleiding en angst begeleiding.

labrador close up

Opleidingen

Ik ben in het bezit van verschillende diploma’s waaronder Kynologisch instructeur en Hondengedragsdeskundige. Deze voldoen aan de meest actuele wetenschappelijke inzichten over hondengedrag en therapeutische toepassingen. Dagelijks lees ik artikelen en studies over hondengedrag en hoe wij als mensen het beste met honden om kunnen gaan. Ik ben zeer leergierig en richt mij voornamelijk op wetenschappelijk onderbouwde literatuur. Ik verdiep mij in studies waarbij mijn grootste interesse en voorkeur ligt bij positief trainen.

Lidmaatschap IACP

Ik ben actief lid van de IACP (International Association of Canine Professionals). De IACP is opgericht om de hoogste normen van professionele en zakelijke praktijk onder hondenprofessionals te ontwikkelen en te promoten. De IACP is uitgegroeid tot professionals van over de hele wereld, die elk facet van de hondenwereld omvatten. Zij  creëren een sterk netwerk van verschillende professionals in de hondenbranche. Lidmaatschap kan alleen voldaan worden als men voldoet aan strenge eisen en kwaliteiten.

Overzicht opleidingen:

•  Neuro Emotionele Integratie (NEI) therapie.
•  Hondenmassage bij Annorlunda.
• Dr. Ian Dunbar Dogacademie scholing
•  Gediplomeerd Hondengedragsdeskundige. HWIB Keurmerk
 Mw. Turig Rugaas training hondengedrag en blafsoorten
 Circle of Trust for dogs training
  Gediplomeerd Kynologisch instructeur hond
•  Vele scholingen over hondengedrag, conflictgedrag en
samenwerken met de hond
 hondencursus o.l.v. Anniek Winters
•  Dog talk training
 NLP practitioner opleiding
 Lean Green Belt
 Reiki 1 en 2
 HOW compagnie training
  Docentenopleiding gezondheidszorg
 Kader management opleiding
 HBO/v Fontys

Teamleden van eengelukkigehond

Het verhaal van Lois

Hoi! Mijn naam is Loïs. Ik ben geboren op 22 mei 1994 en ben vanaf januari 2020 trotse eigenaresse van hondenuitlaatservice Dierenservice Loïs. Vanaf januari 2022 geef ik daarnaast ook les bij een gelukkige hond voor de lessen gehoorzaamheid 1 & 2.

Ik ben opgegroeid in Haarlem, maar heb vanaf mijn 13 levensjaar in Noorwegen gewoond. Op mijn 19e ben ik, na een semester studie Frans in Parijs terugverhuisd naar Nederland en inmiddels woon ik alweer een aantal jaar samen met mijn partner en onze hond Finn in Geldrop.

Mijn passie voor dieren, en dan voornamelijk voor honden, is ontstaan toen wij onze eerste hond Finn in huis namen in 2018. Na verschillende trainingen en cursussen zoals hondentaal, stress bij honden, spanning bij honden, agressie bij honden en EHBO voor honden te hebben gevolgd, heb ik geleerd dat het begeleiden van een hond uit zo veel meer bestaat dan enkel zit, lig en af. Ik heb geleerd om naar het totaalplaatje te kijken, stress signalen te herkennen, samen te werken en om een team te zijn. Deze kennis wil ik dolgraag delen en ik kijk ernaar uit om meer hondenbegeleiders bewust te begeleiden in de opvoeding van de hond.

Opleidingen:

Hondentaal – 2021

Van dominantie naar hondentaal – 2021

Stress en spanning bij honden – 2021

EHBO voor honden  – 2021

Agressie bij honden – 2021

Het verhaal van Linne

Hoi, mijn naam is Linne. Ik heb een achtergrond in Bos- en Natuurbescherming. Binnen deze studie heb ik me gefocust op mens-dier interacties en relaties. Mijn interesse in onze omgang met andere dieren heb ik van kinds af aan gehad. Hoe communiceren we? Hoe stellen we grenzen en respecteren we die van een ander? En misschien nog veel belangrijker: hoe hebben we plezier samen? Als deel van mijn studie heb ik een onderzoek gedaan in een asiel over de rol van spel en gevaar binnen de relatie tussen asielmedewerkers en honden.

Tijdens mijn studie heb ik twee modules behaald bij de Martin Gaus Academie: Basiskennis en Leren & Gedrag. Daarna heb ik de Qwispelcoach opleiding gevolgd en me zo verdiept in hoe je als Kynologisch professional mensen kan helpen de band met hun hond op te bouwen of te versterken vanuit een wederzijds begrip, vertrouwen en respect.

Nu mijn 15-jarige hond bijna blind en doof is, merk ik het belang van nieuwsgierig blijven naar haar. Hoe past ze zich aan? Hoe veranderen haar behoeften en haar voorkeuren? En hoe kan ik daarin met haar mee groeien? In meer of mindere mate veranderen we allemaal continu, en onze relaties moeten daarom ook constant opnieuw worden vormgegeven. Vanuit mijn achtergrond in hondentraining en de rol van spel binnen relaties begeleid ik mensen hier graag in, ook binnen Eengelukkigehond! Ik geef de les ‘Spelend leren’ samen met mijn collega Lois.

Opleidingen:

Msc Bos- en Natuurbescherming (Wageningen universiteit) – 2022

Qwispelcoach opleiding – 2021

Martin Gaus Academie: Basiskennis 2021

Martin Gaus Academie: Leren & Gedrag 2021

BSc Antropologie & Ecologie (University College Utrecht) – 2019

Het verhaal van Frederike

Hallo,  mijn naam is Frederike en samen met mijn hond Maxim woon ik in Eindhoven.

Naast mijn baan bij ASML volg ik een studie tot hondengedragstherapeut bij de Martin Gaus academie en vind ik het heel leuk om bij “eengelukkigehond” lessen te mogen geven. Naast lesgeven begeleid ik ook graag mensen die tegen problemen aanlopen met hun hond zodat ze samen kunnen werken aan een oplossing.

In de lessen vind ik het belangrijk dat er gewerkt wordt aan de band tussen eigenaar en  hond want alleen op die manier krijg je een stabiele gehoorzame hond en ik hoop daar een bijdrage aan te kunnen leveren door het delen van mijn kennis. Ik heb diverse trainingsmethodes mogen ervaren en gelukkig sluit het positieve trainen wat bij “eengelukkigehond” uitgangspunt is helemaal aan bij mijn eigen normen en waarden. En uiteraard mogen puppy en gehoorzaamheidslessen ook iedere week een feestje zijn voor hond en begeleider dus daar werk ik graag aan mee.

Opleidingen:

Hondengedragsdeskundige i.o. Martin Gaus Academie.

Kynologisch instructeur. Martin Gaus academie.

Basiskennis en Leren & Gedrag. Martin Gaus academie.

Reactieve hondencursus. Arvid van Putten.

Bootcamp. Aniek Winters.

BTA methode. Hondenschool Wraf.

Het verhaal van Eva

Mijn naam is Eva, ik kom oorspronkelijk uit Eindhoven en woon sinds een aantal jaren met mijn vriend, 2 kinderen en 3 honden vlakbij Den Bosch in het dorpje Heeswijk-Dinther.

Tijdens mijn MBO opleiding Dier en Veehouderij, heb ik de certificaten Kynologisch Instructeur behaald en ik ga elk jaar naar verschillende seminars en congressen op het gebied van hondenpsychologie. Mijn visie is dat je nooit bent uitgeleerd.

Sinds 2007 heb ik een eigen bedrijf in het opvangen, socialiseren en rehabiliteren van honden genaamd Dogservice en geef sinds 2010 les op een andere hondenschool in Berlicum.

Daarnaast heb ik door middel van communicatie- en psychologie opleidingen een coaching achtergrond omdat ik vind dat je niet alleen de hond traint, maar ook de mensen moet leren begrijpen en bereiken. Naast het lesgeven, geef ik ook persoonlijke coaching en training aan hondenbezitters, waarbij ik de hond als spiegel gebruik.

Omdat ik de combinatie van met honden werken én met mensen werken zo gaaf vind, ben ik terecht gekomen bij Stichting Dutch Cell Dogs. Daar train ik asielhonden die niet snel te plaatsten zijn met behulp van gedetineerden in een gevangenis, om zo de honden een betere kans te geven in de maatschappij.

Een bezig bijtje zou je denken, nou dat is omdat het mijn absolute passie is om mensen en dieren boven zichzelf te laten uitstijgen. Ik krijg daar een heel warm gevoel van en kippenvel als ik die groei kan waarnemen. Dat is de reden ook dat ik bij ‘eengelukkigehond’ ben gaan lesgeven, de persoonlijke begeleiding die wij kunnen geven is super fijn. Juist niet met 10 cursisten op een veld, maar kunnen afstemmen op een klein groepje mensen en honden zodat je hen begeleiding kan geven die ze nodig hebben om te kunnen groeien en ontwikkelen.

Opleidingen:

 • Karen Prior Academy, Clicker opleiding
 • Voluit Vitaal coach opleiding
 • NLP/hNLP master Communicatie en Psychologie
 • NLP/hNLP practitioner Communicatie en Psychologie
 • Helicon opleidingen Helmond, MBO diploma Dierenverzorging
 • Masterclass Neuroscience, Sirius Academy
 • Training Succesvol Presenteren, Sirius Commitment.
 • Workshop Stressmanagement & Psychologie, Sirius Commitment.
 • ABC-cursus stichting Service Animals Autistic Children, stichting SAAC
 • Martin Gaus Academie voor Diergedrag en training Nijmegen ism Helicon opleidingen, certificaat Kynologisch Instructeur.
 • Dierenbescherming ism Helicon opleidingen, certificaat Dieren EHBO.

Het verhaal van Elise

Mijn naam is Elise. Ik woon in Eindhoven samen met mijn vriend en twee honden, Laika en Lady. Naast mijn baan volg ik een opleiding tot kynologisch instructeur bij Annorlunda in Barneveld. Ook ben ik elke week te vinden bij ROZE (het asiel in Eindhoven) om te helpen met de honden uitlaten.

Al mijn hele leven heb ik een passie voor dieren. In 2016 ben ik een half jaar naar Canada vertrokken om met paarden te gaan werken. Een hele bijzondere ervaring, maar de paardenharen heb ik inmiddels verruild voor een heleboel hondenharen.

Het is allemaal begonnen met mijn eerste eigen hond, Laika. Een gevoelig hondje met het nodige probleemgedrag. Mijn andere hond Lady is nog jong en soms een echte turbo. Toen ik in het asiel begon, kwam ik in aanraking met hele diverse honden, allemaal met een rugzakje. Dit wakkerde mijn interesse nog meer aan. Hier wilde ik (letterlijk) werk van maken. Een jaar geleden ben ik dan ook begonnen met de kynologisch instructeur opleiding.

Ik help je graag met het beter begrijpen van je hond en vice versa. Samen op een positieve manier aan de slag zodat jullie een sterk team gaan vormen. Tot snel!

Opleidingen:

– Kynologisch instructeur bij Annorlunda

– Hondenmassage Annorlunda

– High drive dogs bij Hondencentrum Focus (sept 2023)

– Kynologisch Instructeur VIP (Veiligheid, Interventie & Preventie) (nov 2023)