Kom gezellig sporten met je hond!

Onze sportlessen bestaan uit:

Behendigheid

Treibball

Hondenfrisbee

Wij bieden een kleinschalige sportcursus aan met 3 tot 5 honden per les. Wij leveren maatwerk en begeleiden iedere hond op zijn eigen niveau. Elke hond heeft recht op voldoende aandacht en begeleiding op maat.

We trainen op basis van positief en idere hond is welkom. Ook al heb je nog geen ervaring met de hondensporten, wij gaan jou de basis aanleren.

Je gaat kennismaken met 3 hondensporten

De cursus is geschikt voor beginners en voor de amateur. De hond heeft als basisniveau minimaal Gehoorzaamheid 1 nodig om instructies te kunnen opvolgen. We besteden telkens 3 weken de tijd aan een onderdeel. Jij en je hond gaan kennismaken met de basis van Behendigheid, Treibball en Hondenfrisbee. Dit is een hele leuke instap cursus wat mogelijk kan leiden tot verdieping in de toekomst.

Behendigheid – Spelend leren

De béste leermomenten zijn ontstaan puur omwille van spel en plezier! En tijdens dit spel leert je hond evenwicht & balans. Hij leert zijn lichaam kennen en de eindeloze mogelijkheden ervan, hij leert zich in te spannen versus ontspanning en een combinatie van vaardigheden zoals: balans, coördinatie, snelheid, reflexen, kracht, en uithoudingsvermogen.

Treibball

We gaan samenwerken met de hond en richten ons op:
Het aanleren van de ‘out’ (hond achter de bal laten plaatsnemen).
Het aanleren van de ‘push’ (hond de bal leren duwen).
Het leren werken op afstand (‘vooruit’ met ‘links’ en ‘rechts’).
Het plezier in het werk en het (samen)werken met zo veel mogelijk leuke variaties.

In deze korte cursus leer je balbeheersing, goed timen, spelen met elkaar en werken met meerder ballen. Een hele leuke introductie van Treibball met mogelijkheid tot verdieping in de toekomst.

“Spelen is goed voor ons lichaam en onze geest.
Het leert ons, zowel honden als mensen, om onze inspanning met anderen te coördineren, om onszelf te beheersen, zelfs als we opgewonden zijn, en om de bal te delen,
zelfs als we die voor onszelf willen hebben.” Patricia McConnel (2008) at the other side of the leash

Hondenfrisbee

Heb jij het altijd leuk gevonden om te spelen met je hond? Maar ken je de techniek van hondenfrisbee nog niet of niet zo goed?

Volg de basislessen hondenfrisbee en je kan aan de slag met je hond.

De frisbee sport is een hele mooie uitlaatklep voor zowel hond als baas. Beide kunnen hier hun energie goed in kwijt.

We starten met de theorie over hondenfrisbee. Elke les heeft een warming up. We leren jou hoe je de hond opwarmt en het langzaam opvoeren van tempo en bochtjes en achtjes draaien. Daarna leer je verschillende werptechnieken. De backhand, side arm en thum, de wrist flip, de floater, roller en hand take. En dan is het zover, we gaan gooien met de honden. Elke les sluit af met een cooling down om blessures te voorkomen.

Meld je hier aan

Kies hieronder de datum en tijd die het beste bij je past. Wil je eerst nog een vraag stellen klik dan hier.

9 lessen op donderdag vanaf 29 febr] 19:00

9 lessen op donderdag vanaf 16 mei] 18:00

9 lessen op donderdag vanaf 16 mei] 19:00

 

Begin september starten de nieuwe groepen. Alvast aanmelden en een plek reserveren kan via manou@eengelukkigehond.nl