Privé training hond

Soms is een cursus niet de beste keuze i.v.m. een drukke agenda of vanwege de hoge energie van de hond  of andere redenen. Ik geef daarom ook privé training. Deze vinden plaats op een afgezet trainingsveld in Geldrop of in het bos waar ik de begeleiding volledig aanpas op jouw wensen en behoeften. Ik houd rekening met het karakter van jou en de hond en zorg ervoor dat jullie optimaal kunnen samenwerken. Trainen is leuk en plezierig met als gevolg een gehoorzame hond. Ik train altijd op basis van positief trainen.

Een privé traject start met 2 trainingen met de mogelijkheid tot meer. Je ontvangt van mij mijn boekje: ‘Een hond in balans’ en ik maak een specifiek plan van aanpak voor jou en je hond. Met dit plan ga je van start na onze eerste afspraak. Hierin staan instructievideo’s, oefeningen en opdrachtjes voor thuis. De tweede afspraak gaan we dieper in op het gedrag van de hond en hoe jij hier het beste mee om kan gaan. Na de 2de afspraak werk ik het plan van aanpak bij en ga je verder met het opgegeven huiswerk. Vanuit daar gaan we kijken wat je nog meer nodig hebt om samen met je hond in balans te blijven.

Een nieuwe hond in huis

Je kunt ook kiezen voor een thuis begeleidingstraject, bijvoorbeeld als er een nieuwe volwassen hond in huis komt. Je bent helemaal enthousiast als er een hond in huis. Een hond biedt veel warmte en gezelligheid. Hier komt ook een stukje opvoeding bij kijken. Ik kan hierbij begeleiden. De begeleiding bestaat uit 4 huis bezoeken waarbij alle gezinsleden aanwezig mogen zijn. Ik geef gerichte tips over hoe ieder gezinslid het beste met de hond om kan gaan.


Bordeaux dog snow

Het volgende wordt geleerd:

 • Ras specifieke eigenschappen en hoe hiermee om te gaan
 • Hoe de hond communiceert met jou
 • Hoe de hond nieuwe dingen leert (ook oudere honden leren)
 • Waar je op moet letten als een hond in het gezin komt
 • Hoe je kinderen leert omgaan met de hond
 • Voorkomen dat de hond iets kapot maakt
 • De hond een gevoel van veiligheid te geven
 • De hond te begeleiden bij zijn emoties
 • De 3 basisbehoeften van de hond (zijn hele leven)
 • Herkennen en omgaan met angst/frustratie van de hond
 • Omgaan met agressie van de hond
 • De basiscommando’s
 • Het inzetten van jouw lichaamstaal
 • Socialisatie met andere honden
 • Hoe de hond netjes met jou mee loopt
 • Hoe je ervoor zorgt dat hij goed alleen thuis kan blijven?
 • Wanneer roep je nu eigenlijk je hond?
 • Specifieke wensen en behoeften afgestemd op jou en je gezin

Het voordeel van privé training of hond begeleiding in uw eigen huis

Het voordeel van privé training of thuis begeleiding is dat ik de begeleiding afstem op het ras van de hond en het niveau waar de pup zich nu bevindt. Ik houd rekening met zijn karakter en stem af hoe we de beste leerresultaten kunnen behalen. Dankzij thuis begeleiding kan de hond sneller leren en wordt hij niet afgeleid door andere honden en andere baasjes. De hond raakt hierdoor niet snel overprikkeld en er is geen frustratie dat hij niet mag spelen met andere honden. Een thuissituatie geeft rust. Ik kijk ook naar het karakter van het baasje en de gezinsleden en hoe er gezorgd kan worden voor een optimale match.

De omgang tussen hond en kind

We bespreken samen hoe je kinderen aanstuurt om met de pup om te gaan. Wat vindt de hond nu wel en niet leuk? Welke spelletjes zijn leuk om te doen met de pup? Wat is veilig en wat niet? Ik leg het je allemaal uit.


Ik leer je de hond te begeleiden bij zijn emoties.

Op een hondenschool leert een hond trucjes, zoals zit en lig. Maar het gaat in zijn leven veel meer om veiligheid en vertrouwen. Veiligheid staat voor een hond bovenaan. We moeten hem helpen bij het kennis maken van nieuwe situaties en hem hierin begeleiden bij zijn emoties. Voor vele honden is de hondenschool ook niet geschikt omdat dat veel te veel prikkels geeft om zo een goede vertrouwensband op te bouwen. Een hond kan hier angstig van raken. Ik leer je wat je gedurende de dag met de hond kan doen. Hoe je de dag invult en wat echt belangrijk is om samen met je hond te ondernemen. Het opbouwen van een vertrouwensband staat centraal.

Ik leer je hoe de hond communiceert

Ik leer je de lichaamstaal van de hond en hoe hij met jouw communiceert. Je gaat signalen leren herkennen en leert betekenis te geven aan het gedrag van jouw hond.

De hond moet net als de mens verbindingen in de hersenen aanmaken om nieuwe dingen te leren, dit kan alleen maar door alles te onderzoeken. Ook honden proberen zich te ontwikkelen en mogen daarin niet worden tegengehouden. Een hond die de kans krijgt zich te ontwikkelen zal een veel stabieler leven zonder veel angsten kunnen leiden.

manou en guus

Waarom is het belangrijk hond begeleiding te volgen

De hond komt in een voor hem nieuwe omgeving, dit kan heel onveilig en spannend voor hem zijn. Het is belangrijk dat hij goed opgevangen wordt en niet angstig  raakt van, goed bedoelde, verkeerde benaderingen. Een hond binnen het gezin betekent een grote verandering. Elke grote verandering bereid je voor en besteed je aandacht aan, dus ook deze verandering van het nemen van een hond. Het doel is dat de hond als een zelfverzekerde, evenwichtige hond door het leven zal gaan.

teckel apporteren

Ik leer je de hond een gevoel van veiligheid te geven

Het veiligheidsgevoel van een hond staat op de hoogste plaats. Als je teveel vraagt van een  hond of hij krijgt te weinig tijd om te herstellen en te wennen aan de nieuwe situatie dan kan dit later tot gedragsproblemen leiden. Bijvoorbeeld uitvallen naar bezoek of andere honden en weglopen. Daarom help ik ook om gedoseerd en op een veilige manier de hond kennis te laten maken met nieuwe situaties. Samen zorgen we ervoor dat uw hond op de juiste manier kennis maakt met nieuwe prikkels. Ik leer je precies wat het beste is om te doen.