Cursus: Dé basiskennis voor een gelukkige hond

Voor wie is deze cursus geschikt?

Als jij precies wilt weten wat je hond nodig heeft om gelukkig te zijn!

Of het nu gaat om een pup, een jonge hond of een volwassen hond, deze kennis is een MUST voor elke hondeneigenaar!

Gun jouw hond het beste!

Hoe fijn zou het zijn als je jouw hond alles kon geven wat hij écht nodig heeft om gelukkig te zijn.

Waar een hond is, is een weg!

Wil jij ook meer kennis over je hond?

De kennis & vaardigheden die je in deze cursus worden aangereikt zijn een MUST voor elke hondeneigenaar!

Wij trainen op basis van positief trainen.

Onze hondenschool traint kleinschalig, altijd maar 3 tot 4 honden in een les. Dit doen wij om zo optimale aandacht te geven aan het baasje en de hond.

Wij trainen wel meer dan 80 honden per week.

Wij hebben de laatste jaren al meer dan 2000 honden en baasjes mogen helpen.

Ons team bestaat uit allemaal gediplomeerde instructeurs en ik werk erbij als hondengedragsdeskundige. Wij kijken altijd naar de hond in zijn geheel, holistisch.

We zijn zelfs op TV geweest bij RTL 4.

Dit vanwege onze persoonlijke benadering en effectieve manier van trainen. Ik vertel je er zo meer over.

Wat ga je leren?

Wat heeft je hond écht nodig. In dit hoofdstuk leg ik uit wat de basisbehoeften van de hond zijn. Ik zal je meenemen in de wereld van de hond. Mijn motto is: “eerst geven dan nemen”

Je moet een hond eerst geven wat hij nodig heeft voordat je dingen kunt gaan vragen van hem. Voldoen aan de basisbehoeften van de hond is een voorwaarde. Je kunt niet van een hond verwachten dat hij kan gehoorzamen als er niet voldaan wordt aan zijn basisbehoeften. In dit hoofdstuk zul je al veel resultaat gaan behalen.

Welke vaardigheden zijn voor jou belangrijk. Ik leer je hoe de juiste keuzes kunt maken. Hoe je wegblijft bij twijfel, want twijfel voelt de hond meteen en dan gaat het vaak mis. We werken samen aan zelfvertrouwen en rust, zowel van jou als de hond. We gaan in op het belang van leiderschap. Hoe kun je jouw leiderschap vergroten? Ervaar wat er allemaal verandert als jij dit doet! Er zal een wereld voor je opengaan als de rollen duidelijk worden. Jij bent de leider (ouderschap), de hond is de volger. Ik heb hele leuke video’s over de juiste timing, want dit is heel belangrijk in het leerproces van je hond.

Hoe leert je hond? Als jij beter begrijpt dat honden anders leren dan mensen en als jij beter begrijpt hoe hij dan precies leert, dan zul je andere keuzes gaan maken dan nu. Je kunt hem veel beter tegemoet gaan komen en begeleiden. Je zal begrijpen hoe zijn zintuigen bepalen welke keuzes hij maakt en wat voor jou slimme, effectieve stappen zijn om te oefenen met je hond. Je hond zal zo véél sneller leren. Je leert via een opwindingsmeter waar je hond zit met zijn opwinding en hoe je hiermee om moet gaan. Samen gaan we kijken we naar de juiste oefenmomenten.

De hondentaal. De hond communiceert heel de dag met jou, vanaf het moment dat jij ‘s ochtends beneden komt. Heb jij dat in de gaten? Wat zegt hij eigenlijk? Ook jij communiceert veel met je hond, maar begrijpt hij eigenlijk wel wat jij zegt? In dit hoofdstuk leer je de gedragssignalen van je hond lezen en leer je ‘honds te spreken’! Zodat de hond jou beter gaat begrijpen.

Impulscontrole. Impulscontrole is zelfbeheersing van de hond. Veel honden hebben een gebrek aan impulscontrole, ze leven erg impulsief. Dit ter frustratie van vele hondeneigenaren. Ik zal je middels leuke, leerzame oefeningen leren hoe je de zelfbeheersing van je hond kan vergroten, óók bij afleidingen. Alle oefeningen doe ik voor op mijn trainingsweide met verschillende honden.

De 30 dagen challenge. Als je de getoonde oefeningen 30 dagen uitvoert, dan zal je veel meer verbinding hebben met je hond en werk je aan zijn impulscontrole. Het is een superleuk proces om samen met je hond te doen! We sluiten de cursus af met een podcast over zelfbeheersing. Hier krijg je nog vele tips en handvaten.

Elke hoofdstuk bevat video’s met uitleg en oefeningen. Ik neem je stap voor stap mee in het proces. De teksten ondersteunen de video’s en helpen jou bij het ontwikkelen van meer kennis & vaardigheden.

Wil je liever niet lezen, maar kijken? In deze video toon ik je de leeromgeving en leg ik uit wat we gaan doen.

Wij zijn op TV geweest bij RTL 4!

Hoe gaaf was dat! Uitgenodigd door RTL 4 om ons verhaal te vertellen. We trainen namelijk op basis van positief trainen en dat sprak hen erg aan.

Mijn motto is: “eerst geven dan nemen”

Je moet een hond eerst geven wat hij nodig heeft voordat je dingen kunt gaan vragen van hem. Voldoen aan de basisbehoeften van de hond is een voorwaarde. Je kunt niet van een hond verwachten dat hij netjes naast je loopt als er niet voldaan wordt aan zijn basisbehoeften. In de cursus leer ik je dan ook wat je hond nodig heeft vóórdat we met hem gaan samenwerken & trainen. Onderschat dit niet, hier wordt vaak al heel veel winst behaald.

Wist je dat we niet één keer op TV zijn geweest, maar twee keer?!

Ook voor onze veldtrainingen zijn ze komen filmen en mochten we de wereld laten zien hoeveel plezier je uit de samenwerking met je hond kan halen. We leren je de hond beter begrijpen zodat je handelingen beter afgestemd zijn op hem. Maatwerk leveren staat bij ons voorop!

REFENTIES

Karin met Pip

  
Wat heeft de cursus mij veel geleerd in de omgang met mijn hond. Ik dacht dat ik al veel wist, maar blijkt dat ik nog echt wel wat te verbeteren had in wat Pip eigenlijk nodig heeft om zich goed te voelen. Ik ben me nu veel bewuster van mijn eigen gedrag en wat ik moet doen of juist moet laten. Pip is nu een stuk rustiger en meer in balans nu.

Belangrijk om te weten:

  1. Deze cursus is geschikt voor alle hondenrassen, van jong tot oud. Iedereen kan dit doen samen met zijn of haar hond!
  2. De cursus staat voor altijd open. Geen tijdsdruk. Je kunt ten alle tijden beginnen en in alle rust de hoofdstukken doorlopen.
  3. Je kunt vragen stellen in de online community, vraag bij Manou Gerrese via de mail je deelname aan en je wordt toegevoegd.
  4. Je kunt vragen stellen aan Manou Gerrese, de schrijfster van deze cursus. Stuur gerust een mail.
  5. Bij elke vervolgcursus (online) die je afneemt, ontvang je 20% korting. Je ontvangt hiervoor een kortingscode.

 Ik wil jou en je hond héél graag helpen. Vandaar dat we een flinke korting op de cursus geven, zodat deze voor iedereen betaalbaar is. Ik hoop dat je je hond het beste gunt zodat ook hij een gelukkige hond kan worden.

Met diervriendelijke groet,

Manou Gerrese

Mis deze kans niet om je relatie met je hond te optimaliseren. Gun je hond het beste!