Begeleiding volwassene bij angst voor honden

Sommige volwassenen hebben angst voor honden. Ben jij iemand met angst voor honden, dan kan deze angst heel vervelend voor je zijn. Honden kunnen hard blaffen en hun gedrag kan voor jou als onvoorspelbaar overkomen. Heb je een nare ervaring of zelfs een trauma opgelopen met een hond? Dan kan dit een gevoel van angst achterlaten waar je mogelijk maar moeilijk los van komt. Ik kan je middels een traject helpen om de angst te verminderen en zoveel mogelijk te laten verdwijnen.

Angst is een emotie die je beschermt voor gevaar. Sommige mensen zien de hond als gevaarlijk. Door hun angst voorkomt de persoon dat er iets met hemzelf gebeurt, omdat ze de hond uit de weg gaan. Eigenlijk heel handig dus. Alleen zijn de meeste honden helemaal niet gevaarlijk en is de angst meestal niet nodig.


Hoe kan ik helpen

Ik bied een begeleidingstraject aan waarin wij samen kijken naar de oorzaak van jouw angst en wat er allemaal mee samenhangt. We stellen samen een doel op waar we naartoe werken zodat de angst beheersbaar wordt of helemaal verdwijnt. Het doel kan per persoon  verschillen omdat ik rekening houd met de individuele wensen en behoeften. Hoe lang de begeleiding zal duren is afhankelijk van wat jij graag wil bereiken en hoe snel je daar kan komen. Soms zijn 1 of 3 thuis bezoeken voldoende, soms 5 of 7.

Angsten overwinnen gaat in kleine stapjes. Het vertrouwen zal tijdens de begeleiding zeker groeien. Hoe snel de stappen doorlopen worden is per persoon verschillend.

Een van de stappen die we samen gaan doorlopen is het kennismaken met mijn hond Guusje. Guusje is een jonge labrador van 2 jaar. Hij is goed getraind en zeer lief en zachtaardig naar kinderen en volwassenen toe. Guus zal in dit traject jou helpen vertrouwt te  raken met honden en jouw zelfvertrouwen bij honden op te hogen. Ook leer ik je meer over hondengedrag zodat er  beter begrepen wordt waarom een hond doet wat hij doet.


kusje hond guus
hond kay
manou en guus
new foundlander spelen