Op een leuke manier bezoek ontvangen

Ontdek hoe je jouw hond kan leren rust te pakken tijdens het ontvangen van visite. Laat ons je helpen je hond een duidelijke rol te vervullen zodat het voor hem duidelijk is wat jij van hem verwacht.

Waarom is bezoek ontvangen lastig?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het bezoek ontvangen niet prettig verloopt. De hond kan bijvoorbeeld hard blaffen, happen, overenthousiast reageren, te impulsief zijn, niet meer rustig worden of dergelijk ongewenst gedrag vertonen. Wat is hier nu de oorzaak van? Dit kunnen verschillende oorzaken zijn:

  1. De hond heeft nooit geleerd hoe hij zich moet gedragen tijdens het ontvangen van bezoek.
  2. De hond heeft als pup altijd mogen opspringen, mee mogen lopen naar de deur en zich overenthousiast mogen gedragen bij de visite.
  3. De hond is bang en onzeker.
  4. De hond bewaakt en beschermd jou, het huis of gezinsleden.
  5. De hond heeft teveel energie.

Laat ons je helpen! Als de hond een duidelijke rol gaat krijgen komt er duidelijkheid voor hem. Als jij in staat bent leiderschap te tonen, rust & balans te creëren voor hem en positief met hem te trainen, dan kan ook jij weer genieten van je bezoek en ontspannen in deze situatie.

KLIK HIER om de cursus te bestellen.

Wat gaan we doen in de cursus ‘Bezoek ontvangen’?

Wil je graag op een prettige, ontspannen manier bezoek in je eigen huis ontvangen?

Wil je je hond graag onder controle hebben als de deurbel gaat? En wil je dat als het bezoek binnenkomt een ontspannen hond die niet iedereen omver springt?

Dan is deze cursus zeker geschikt voor jou. Dit zijn de doelen waar je aan gaat werken. Stap voor stap begeleid ik jou naar een zo optimaal mogelijk resultaat.

In deze video leg ik je precies uit hoe de cursus is opgebouwd, neem eens een kijkje!

Hoe is de cursus opgebouwd?

Belangrijke kennis vóóraf. We beginnen met kennisdelen. Hoe beter jij begrijpt waarom hij doet wat hij doet, en wat hij écht nodig heeft om zich goed te voelen, hoe soepeler het leerproces rondom bezoek ontvangen zal gaan. Laat je verrassen en onderdompelen in de ‘wereld van de hond’. We gaan ook dieper in op hoe een hond leert. Hij leert namelijk niet hetzelfde als jou. Als jij hier meer kennis over hebt zul je hem beter kunnen begeleiden bij zijn leerproces. Zo zal hij véél sneller kunnen gaan leren! Als je maar weet wat je te doen in verschillende situaties.

Bezoek ontvangen. We gaan de hond leren een andere rol te vervullen als het bezoek komt. Nu is waarschijnlijk zijn rol; overenthousiast, blaffen, onrust, misschien wel grommen en dergelijke. We gaan hem een nieuwe rol geven en ik doe in de video’s precies voor hoe je hem dit kan aanleren. Deze rol helpt hem rustig te blijven. We werken in de hoofdstuk ook aan impulscontrole. Impulscontrole is de zelfbeheersing van de hond. Waarschijnlijk wordt jouw hond heel opgewonden als de bel gaat of als het bezoek binnenkomt. Ik zal je begeleiden bij de zelfbeheersing van je hond. We gaan ook in op het belang van leiderschap. Hoe kun je jouw leiderschap vergroten? Ervaar wat er allemaal verandert als jij dit zou doen! Er zal een wereld voor je opengaan als de rollen duidelijk worden. Jij bent de leider (ouderschap), de hond is de volger.

Opspringen afleren. In dit hoofdstuk krijg je meerdere handvaten om opspringen af te leren. Ik toon je middels een video wat je kan doen wanneer je hond opspringt. De sleutel tot succes ligt echter in de preventie. Ik zal je uitleggen hoe je de hond gewenst gedrag kan aanleren wanneer hij mensen ontmoet. We gaan samen nogmaals kijken naar de impulscontrole van de hond en gebruiken de kracht van herhaling om de hond gewenst gedrag aan te leren. Het is voorbij met het opspringen!

4

De 30 dagen challenge. Als je de impulscontrole oefeningen gedurende 30 dagen uitvoert, zul je hele grote stappen maken samen met je hond. Hij zal zich beter leren beheersen en zal in staat zijn een andere rol te gaan vervullen als het bezoek binnenkomt. Zowel jij als bezoek, kan weer ontspannen en zonder stress elkaar ontmoeten!

5

BONUS: drukke, hyperactieve honden. Als extraatje ontvang je een bonus hoofdstuk over drukke, hyperactieve honden. Ik leg je uit wat oorzaken zijn van dit drukke gedrag, hoe je de hond kan leren rustig te worden, hoe je hyperactiviteit verlaagt en hoe impulscontrole weer balans aanbrengt in de hond. Dit hoofdstuk is voor vele honden relevant. Het gaat niet alleen om honden die heel vaak druk zijn, het gaat ook over honden die af en toe erg hyperactief zijn waardoor je de verbinding met hem verliest. Kijk in dit hoofdstuk hoe je jouw hond kan helpen en stress reduceert.

KLIK HIER om de cursus aan te schaffen.

Wij zijn op TV geweest bij RTL 4!

Belangrijk om te weten:

  1. Deze cursus is geschikt voor alle hondenrassen, van jong tot oud. Iedereen kan dit doen samen met zijn of haar hond!
  2. De cursus staat voor altijd open. Geen tijdsdruk. Je kunt ten alle tijden beginnen en in alle rust de hoofdstukken doorlopen.
  3. Je kunt vragen stellen in de online community, vraag bij Manou Gerrese via de mail je deelname aan en je wordt toegevoegd.
  4. Je kunt vragen stellen aan Manou Gerrese, de schrijfster van deze cursus. Stuur gerust een mail.
  5. Als je lid bent van eengelukkigehond, dit betekent dat je een veldtraining bij ons volgt of een andere cursus, dan ontvang je alle online-cursussen 20% korting.

REFERENTIES