Cursus: Een hond in balans: ongewenst gedrag omzetten naar gewenst gedrag

Een hond in balans brengen! 

Is je hond snel afgeleid én reageert hij vaak te snel op wat er om hem heen gebeurt?

Mist je hond zelfbeheersing? Heeft hij moeite met impulscontrole?

Blijft jouw hond maar trekken aan de lijn?

Is jouw hond overmatig druk dat jij er last van hebt?

Luistert hij niet goed of mis je de verbinding met hem in sommige situaties?

Gaat hij flink tekeer als de bel gaat en springt hij op tegen het bezoek?

Ik kan jou helpen dit ongewenste gedrag om te zetten naar gewenst gedrag!

Laat ons jou helpen!

Wij trainen op basis van positief trainen.

Onze hondenschool traint kleinschalig, altijd maar 3 tot 4 honden in een les. Dit doen wij om zo optimale aandacht te geven aan het baasje en de hond.

Wij trainen wel meer dan 80 honden per week.

Wij hebben de laatste jaren al meer dan 2000 honden en baasjes mogen helpen.

Ons team bestaat uit allemaal gediplomeerde instructeurs en ik werk erbij als hondengedragsdeskundige. Wij kijken altijd naar de hond in zijn geheel, holistisch.

We zijn zelfs op TV geweest bij RTL 4.

Dit vanwege onze persoonlijke benadering en effectieve manier van trainen. Ik vertel je er zo meer over.

Dé online cursus om je hond in balans te brengen

In deze online cursus leer je wat je hond écht nodig heeft om in balans te zijn. We beginnen bij de basis. Ik help je zichtbaar maken wat er tot nu toe goed gaat en waar jij nog verbetering in aan kan brengen. In het eerste deel van de cursus geef ik je veel kennis en leer ik je de juiste vaardigheden zodat jij jouw hond kan geven wat hij nodig heeft. We gaan samen kijken wat de oorzaak is van het ongewenste gedrag. Je mag van dit deel van de cursus véél verwachten. Als je samen met mij je hond (weer) in balans brengt, zal dit altijd een gedragsverandering als gevolg hebben, ook bij jouw hond. En dan heb ik het over een positieve gedragsverandering. Je zult merken dat je beter contact kunt maken met je hond, de aandacht langer bij jou is, dat hij veel rustiger en gelukkiger zal zijn dan voorheen, en nog veel meer;

 

Uitgebreide kennis over de lichamelijke, geestelijke en sociale behoeften van de hond

  Impulscontrole – zelfbeheersing

 Verbinding maken met je hond en écht contact ervaren

 Zelfkennis en het verbeteren van jouw vaardigheden

 Toepassen wat je hond écht nodig heeft en waar jullie zeker bij baat bij hebben

 Hersenwerk voor je hond

 Rust en balans toepassen voor een hond in balans

 De hond leert voor jou kiezen en niet voor de afleiding

 Jij weet precies wat je moet doen wanneer je hond overprikkeld raakt en/of niet luistert

 

In het tweede deel van de cursus gaan we specifiek kijken naar verschillende vormen van ongewenst gedrag zoals:

 

 1. Verbinding houden met je hond, óók buiten

 2. Trekken aan de lijn

 3. Drukke honden en/of hyperactief gedrag. Leren van druk naar rustig

 4. Impulscontrole

 5. Blaffen bij de deurbel

 6. Bezoek ontvangen

 7. Opspringen bij visite

De online cursus bestaat uit vele video’s. Dit kunnen animatievideo’s zijn, video’s gemaakt op mijn trainingsweide, video’s bij cursisten thuis, video’s in de wijk en video’s thuis ingesproken. Naast een grote hoeveelheid aan video’s heb je per hoofdstuk ook theorie en huiswerkopdrachten. Zo weet je gericht wat er van jou verwacht wordt en ik leg precies uit hoe je te werk kan gaan samen met jouw hond.

Wil je liever niet lezen, maar kijken? In deze video toon ik je de leeromgeving en leg ik uit wat we gaan doen.

Wij zijn op TV geweest bij RTL 4!

Hoe gaaf was dat! Uitgenodigd door RTL 4 om ons verhaal te vertellen. We trainen namelijk op basis van positief trainen en dat sprak hen erg aan.

Mijn motto is: “eerst geven dan nemen”

Je moet een hond eerst geven wat hij nodig heeft voordat je dingen kunt gaan vragen van hem. Voldoen aan de basisbehoeften van de hond is een voorwaarde. Je kunt niet van een hond verwachten dat hij netjes naast je loopt als er niet voldaan wordt aan zijn basisbehoeften. In de cursus leer ik je dan ook wat je hond nodig heeft vóórdat we met hem gaan samenwerken & trainen. Onderschat dit niet, hier wordt vaak al heel veel winst behaald.

Wist je dat we niet één keer op TV zijn geweest, maar twee keer?!

Ook voor onze veldtrainingen zijn ze komen filmen en mochten we de wereld laten zien hoeveel plezier je uit de samenwerking met je hond kan halen. We leren je de hond beter begrijpen zodat je handelingen beter afgestemd zijn op hem. Maatwerk leveren staat bij ons voorop!

Wat ga je leren:

Ik leer je samenwerken met je hond. Ik leer je de hond volledig in balans te brengen (ook hormonaal). Ik leer je te kijken naar de hond in zijn geheel en daarbij leer ik je dat alles in verbinding staat met elkaar. Als je op een juiste manier op verschillende vlakken aanpassingen maakt in het leven van je hond dan verandert de hond in zijn geheel op een positieve manier mee. Je legt een goede basis voor je hond en vanuit daar gaan we naar het specifieke ongewenste gedrag. Met speciale oefeningen doe ik voor hoe jij jouw hond kan trainen op gewenst gedrag. Je kunt precies zien hoe ik het voordoe en welke stappen ik doorloop. Het is een kwestie van herhalen om zo tot een succesvol resultaat te komen. Iedereen kan het! Als je maar weet wat je het beste niet kan doen én het beste wel kan doen.

Als je deze cursus in de juiste volgorde doorloopt dan garandeer ik je dat je het ongewenste gedrag van je hond kan omzetten naar gewenst gedrag.

De cursus zal je heel veel brengen als je een hond hebt die trekt aan de lijn, druk en hyperactief is en/of opspringt. Je gaat het volgende bereiken:

 ontspannen wandelen met je hond

 Rust en plezier in de wandelen te hebben samen

 Rust en kalmte bij de hond: balans!

 De focus van de hond op jou gericht te houden

 Impulscontrole en zelfbeheersing van de hond

 Op een leuke manier bezoek ontvangen

 De hond heeft een duidelijke rol als het bezoek komt

 De hond zal niet meer opspringen

 De hond luistert naar jou

 De hond weer terug in balans

 De hond is gelukkig, kalm en rustig in huis

 De hond is gelukkig en kan zich buiten beter beheersen

 Jullie zijn samen goed afgestemd op elkaar, zowel binnen als buiten

 Je begrijpt waarom je hond bepaalt gedrag vertoont

 Je weet precies wat je moet doen wanneer het gaat om trekken aan de lijn, als hij heel druk en hyperactief is, als hij opspringt en overmatig enthousiast reageert op de deurbel en bezoek

 Je leert verschillende vaardigheden zoals de juiste timing inzetten én de juiste keuzes maken om goede strategieën uit te zetten

 Héél veel kennis die je nodig hebt om je hond te geven wat hij nodig heeft

 

De cursus is logisch opgebouwd en goed te volgen voor elke hondeneigenaar. Je hoeft geen speciale achtergrond te hebben om de cursus succesvol te doorlopen. Volg vooral de stappen die ik je aanreik, dan is het succes van jou en je hond binnen handbereik!

REFERENTIES

Marc uit Antwerpen

Heel fijn om op afstand deze cursus te volgen. Spike en ik communiceren nu veel beter met elkaar. Als ik niet was begonnen met ‘een hond in balans’ dan weet ik niet of ik Spike had gehouden. Ik heb geleerd hoe ik buiten met hem om moet gaan zodat hij meer op mij gericht is. Eerst kon ik amper contact met hem krijgen door alle afleidingen en ontstonden er ooit nare situaties. Nu werken we echt samen en is wandelen weer leuk met hem!

Trekken aan de lijn is iets wat je niet meer hoeft te laten gebeuren.
Ik kan je leren om dit te voorkomen!

Zorg voor je eigen veiligheid en die van anderen. Leer ontspannen te wandelen samen zodat je weer echt plezier krijgt als je met je hond wandelt.

Ga ervaren hoe is het om een rustige, kalme hond te hebben, zowel binnen als buiten. We gaan samen kijken naar de basisbehoeften en ik help je deze in balans te brengen. Er komen dingen aan de orde waar je nu nog geen weet van hebt, die bijdragen tot de blijvende oplossing voor jou en je hond. Geloof me, 90% van de hondeneigenaren heeft een bepaalde mate van kennistekort over wat een hond nu écht nodig heeft om gelukkig en in balans te zijn en hoe dit toe te passen. Pas als je hond helemaal goed in balans is kun je gaan trainen op het omzetten van ongewenst gedrag naar gewenst gedrag.

 

Laat mij jou hierbij helpen. Ik sta 100% achter deze online cursus!

 

Je gaat hiermee het juiste gedrag van de hond mee ontwikkelen. En het is niet ingewikkeld of een uitermate lang traject. Het is juist heel behapbaar en toepasbaar voor iedereen.

 

Ik hoop dat je niet langer twijfelt en dat je dit jezelf en je hond gunt!

Belangrijk om te weten:

 1. Deze cursus is geschikt voor alle hondenrassen, van jong tot oud. Iedereen kan dit doen samen met zijn of haar hond!
 2. De cursus staat voor altijd open. Geen tijdsdruk. Je kunt ten alle tijden beginnen en in alle rust de hoofdstukken doorlopen.
 3. Je kunt vragen stellen in de online community, vraag bij Manou Gerrese via de mail je deelname aan en je wordt toegevoegd.
 4. Je kunt vragen stellen aan Manou Gerrese, de schrijfster van deze cursus. Stuur gerust een mail.
 5. Bij elke vervolgcursus (online) die je afneemt, ontvang je 20% korting. Je ontvangt hiervoor een kortingscode.

Mijn werk als hondengedragsdeskundige

Ik kom bijna dagelijks bij mensen thuis voor hondengedragstherapie. Bij het grotendeel van de hond die ik help zie ik dat zij in meer of mindere mate uit balans zijn. Keer op keer loop ik tegen dezelfde aandachtspunten aan. Het zit dan niet zozeer in het trainen van de hond, maar veel meer in het onderwijzen van het baasje. Vaak is er een kennistekort. Mensen doen uit goede bedoelingen bepaalde dingen bij de hond die hem niet helpen.  Sterker nog, die hem uit balans halen. Met als gevolg; allerlei verschillende vormen van ongewenst gedrag. In deze online cursus heb ik de kennis die ik geef tijdens de gedragstherapie online verwerkt. Zodat ik ook jou kan onderwijzen en kan helpen. De stappen die ik doorloop tijdens de gedragstherapie zitten ook in deze cursus. Het veranderen van het gedrag van jouw hond staat of valt met het op een correcte manier van in balans brengen van de hond. Pas als de hond goed in balans is kun je gaan werken aan het ongewenste gedrag. In de praktijk zie ik dan er altijd al een verschuiving heeft plaatsgevonden en sommige vormen van ongewenst gedrag al naar de achtergrond zijn verdwenen. Ik begin dus altijd bij de basis. En omdat alles in verbinding met elkaar staat kijk ik naar de hond in zijn geheel, holistisch. Vandaar dat dit ook een uitgebreide cursus is die voor veel mensen & honden de antwoorden zal geven op hun problemen.

 Ik wil jou en je hond héél graag helpen. Vandaar dat we een flinke korting op de cursus geven, zodat deze voor iedereen betaalbaar is. Ik hoop dat je je hond het beste gunt zodat ook hij een gelukkige hond kan worden.

Met diervriendelijke groet,

Manou Gerrese