Cursus: Help je adoptie hond

Een hond adopteren kan een geweldige ervaring zijn voor zowel jou als je hond. Gelukkig gaat een adoptie vaak goed, maar helaas zijn er ook vele gevallen waar de adoptie niet goed uitpakt.

In deze cursus wil ik hondeneigenaren meegeven wat nu écht belangrijk is als je een hond adopteert. Wat heeft je hond nu écht nodig en wat nu juist niet.

Helaas worden er veel vergissingen gemaakt en denken mensen het goed te doen, terwijl de hond er ernstig onder lijdt.

Laat je onderwijzen en verrijk je kennis met deze cursus. Het zal jou en je hond ontzettend veel brengen.

Jouw hond wil wel leren, jij ook?
Waar een hond is, is een weg!

Laat ons jou helpen!

Wij trainen op basis van positief trainen.

Onze hondenschool traint kleinschalig, altijd maar 3 tot 4 honden in een les. Dit doen wij om zo optimale aandacht te geven aan het baasje en de hond.

Wij trainen wel meer dan 80 honden per week.

Wij hebben de laatste jaren al meer dan 2000 honden en baasjes mogen helpen.

Ons team bestaat uit allemaal gediplomeerde instructeurs en ik werk erbij als hondengedragsdeskundige. Wij kijken altijd naar de hond in zijn geheel, holistisch.

We zijn zelfs op TV geweest bij RTL 4.

Dit vanwege onze persoonlijke benadering en effectieve manier van trainen. Ik vertel je er zo meer over.

Hoe is de cursus opgebouwd?

Welkomstwoord. We starten met een welkomstwoord en een duidelijke uitleg over hoe de cursus is opgebouwd. Ik leg uit hoe je de cursus het beste kan doorlopen voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Wat heeft je hond nodig? In hoofdstuk 2 leg ik uit hoe jij het beste de hond in jouw wereld kan introduceren. wat zijn do’s en don’ts? Hoe help je je hond nu echt en wat haalt hem uit balans? Je zult veel nieuwe kennis opdoen over de basisbehoeften van een hond, wat houdt hem hormonaal in balans en hoe we de gelukshormonen in zijn bloed kunnen laten stijgen. Welke regels en structuur doet hem goed en wat is een goed dagschema voor hem.

Hoe leert je hond? Als jij beter begrijpt dat honden anders leren dan mensen en als jij beter begrijpt hoe hij dan precies leert, dan zul je andere keuzes gaan maken dan nu. Je kunt hem veel beter tegemoet gaan komen en begeleiden. Je zal begrijpen hoe zijn zintuigen bepalen welke keuzes hij maakt en wat voor jou slimme, effectieve stappen zijn om te oefenen met je hond. Je hond zal zo véél sneller leren. Je leert via een opwindingsmeter waar je hond zit met zijn opwinding en hoe je hiermee om moet gaan. Samen gaan we kijken we naar de juiste oefenmomenten.

De emoties en mogelijke trauma’s van je hond. Weet je dat trauma’s vast kunnen gaan zitten op celniveau? En weet je dat hier methodes voor zijn om trauma’s los te laten? Bepaalde vormen van gedrag zijn aangeleerd vanuit vroeger en beïnvloeden nu de dagelijkse manier van leven bij de hond. Honden kunnen net als mensen allerlei emoties ervaren. Als jij leert dat gedrag van de hond bepaalt wordt door de bijbehorende emotie dan kun je ook leren wat goede stappen zijn om met bepaalde emoties en  gedragingen om te gaan.

De hondentaal. De hond communiceert heel de dag met jou, vanaf het moment dat jij ‘s ochtends beneden komt. Heb jij dat in de gaten? Wat zegt hij eigenlijk? Ook jij communiceert veel met je hond, maar begrijpt hij eigenlijk wel wat jij zegt? In dit hoofdstuk leer je de gedragssignalen van je hond lezen en leer je ‘honds te spreken’! Zodat de hond jou beter gaat begrijpen.

6

Welke vaardigheden zijn voor jou belangrijk. Ik leer je hoe de juiste keuzes kunt maken. Hoe je wegblijft bij twijfel, want twijfel voelt de hond meteen en dan gaat het vaak mis. We werken samen aan zelfvertrouwen en rust, zowel van jou als de hond. We gaan in op het belang van leiderschap. Hoe kun je jouw leiderschap vergroten? Ervaar wat er allemaal verandert als jij dit doet! Er zal een wereld voor je opengaan als de rollen duidelijk worden. Jij bent de leider (ouderschap), de hond is de volger. Ik heb hele leuke video’s over de juiste timing, want dit is heel belangrijk in het leerproces van je hond.

Socialiseren van je hond. Nieuwe ervaringen van je hond in jouw omgeving hebben een impact op hem. Leer hier meer over. Denk ook aan socialiseren van je hond met andere honden, hier geef ik veel aandacht aan. Middels een video laat ik zien welke speelstijlen een hond kan hebben en hoe jij een match voor hem kan vinden. Een goede speelmatch houdt in dat de honden dezelfde speelstijl hebben en dezelfde energie. Leer welke speelstijlen en energieën er zijn. Ook leg ik uit hoe je de hond het beste kan socialiseren met volwassenen en kinderen.

8

Impulscontrole. Impulscontrole is zelfbeheersing van de hond. Veel honden hebben een gebrek aan impulscontrole, ze leven erg impulsief. Dit ter frustratie van vele hondeneigenaren. Ik zal je middels leuke, leerzame oefeningen leren hoe je de zelfbeheersing van je hond kan vergroten, óók bij afleidingen. Alle oefeningen doe ik voor op mijn trainingsweide met verschillende honden.

Bezoek ontvangen. Je leert omgaan met blaffen bij de deurbel en omgaan met visite. Samen met mij leer je de hond het commando ‘plaats’ en in een 3 weken stappenplan gaan we hiermee oefenen, met en zonder bezoek. Ik geef informatie over de angstige, onzekere hond bij bezoek en hoe hiermee om te gaan. We sluiten dit hoofdstuk af met een oefening over impulscontrole zodat de hond zich kan leren beheersen.

10 

Extra oefening ‘de zoekopdracht’. Kom je in een situatie dat je hond in een keer weg kan schieten en is de spanning bij je hond te hoog voor het geluidssignaal? Word je overvallen door een andere hond of een afleiding en kun je de afstand niet vergroten? Dan is de zoekopdracht geschikt om zijn reukorgaan het over te laten nemen. Leer hier hoe je dit moet doen.

11 

De 30 dagen challenge. Als je de getoonde oefeningen 30 dagen uitvoert, dan zal je veel meer verbinding hebben met je hond en werk je aan zijn impulscontrole. Het is een superleuk proces om samen met je hond te doen! We sluiten de cursus af met een podcast over zelfbeheersing. Hier krijg je nog vele tips en handvaten.

12 

Samenvatting van alle oefeningen en podcasts. Een samenvatting van alle oefeningen en podcasts onder elkaar gezet.

Elke hoofdstuk bevat video’s met uitleg en oefeningen. Ik neem je stap voor stap mee in het proces. De teksten ondersteunen de video’s en helpen jou bij het ontwikkelen van meer kennis & vaardigheden.

Wil je liever niet lezen, maar kijken? In deze video toon ik je de leeromgeving en leg ik uit wat we gaan doen.

Wat ga je leren:

Ik leer je samenwerken met je hond. Ik leer je de hond veiligheid, geborgenheid en vertrouwen te geven. Ik leer je te kijken naar de hond in zijn geheel en daarbij leer ik je dat alles in verbinding staat met elkaar. Je legt een goede basis voor je hond en vanuit daar gaan we meer verbinden met hem. Met speciale oefeningen doe ik voor hoe jij jouw hond kan helpen bij zijn wenproces. Je kunt precies zien hoe ik het voordoe en welke stappen ik doorloop. Het is een kwestie van herhalen om zo tot een succesvol resultaat te komen. Iedereen kan het! Als je maar weet wat je het beste niet kan doen én het beste wel kan doen.

Wij zijn op TV geweest bij RTL 4!

Hoe gaaf was dat! Uitgenodigd door RTL 4 om ons verhaal te vertellen. We trainen namelijk op basis van positief trainen en dat sprak hen erg aan.

Mijn motto is: “eerst geven dan nemen”

Je moet een hond eerst geven wat hij nodig heeft voordat je dingen kunt gaan vragen van hem. Voldoen aan de basisbehoeften van de hond is een voorwaarde. Je kunt niet van een hond verwachten dat hij netjes naast je loopt als er niet voldaan wordt aan zijn basisbehoeften. In de cursus leer ik je dan ook wat je hond nodig heeft vóórdat we met hem gaan samenwerken & trainen. Onderschat dit niet, hier wordt vaak al heel veel winst behaald.

Wist je dat we niet één keer op TV zijn geweest, maar twee keer?!

Ook voor onze veldtrainingen zijn ze komen filmen en mochten we de wereld laten zien hoeveel plezier je uit de samenwerking met je hond kan halen. We leren je de hond beter begrijpen zodat je handelingen beter afgestemd zijn op hem. Maatwerk leveren staat bij ons voorop!

Als je deze cursus in de juiste volgorde doorloopt dan garandeer ik je dat je jouw hond de allerbéste start geeft die hij maar kan wensen.

 

De cursus zal je heel veel brengen als je een hond hebt geadopteerd of dit van plan bent om te gaan doen. Je gaat het volgende bereiken:

  Rust en kalmte bij de hond: balans!

  De focus van de hond op jou gericht te houden

  Impulscontrole en zelfbeheersing van de hond

  De hond luistert naar jou

 De hond krijgt een optimaal wenproces

  De hond is gelukkig, kalm en rustig in huis

  De hond is gelukkig en kan zich buiten beter beheersen

  Jullie zijn samen goed afgestemd op elkaar, zowel binnen als buiten

  Je begrijpt waarom je hond bepaalt gedrag vertoont

 Je kan de gedragssignalen lezen van je hond én je weet hoe je hierop moet reageren

  Je leert verschillende vaardigheden zoals de juiste timing inzetten én de juiste keuzes maken om goede strategieën uit te zetten

  Héél veel kennis die je nodig hebt om je hond te geven wat hij nodig heeft

 

De cursus is logisch opgebouwd en goed te volgen voor elke hondeneigenaar. Je hoeft geen speciale achtergrond te hebben om de cursus succesvol te doorlopen.

Volg vooral de stappen die ik je aanreik, dan is het succes voor jou en je hond binnen handbereik!

REFENTIES

Caren Mannens

  

Wat een bijzondere methode. Een hele fijne sfeer en aandacht voor mij en mijn hond. Zo relaxed voor mij en Jody. Die toch echt al wat meegemaakt heeft in haar leven. We hebben samen heel veel geleerd op een hele ontspannen en speelse manier. Leren focussen, nog veel meer een saamhorigheidsgevoel en…..hele leuke gevarieerde oefeningen. We hebben ook thuis veel plezier gehad met het herhalen van de oefeningen. Ik ga nu nog doortrainen bij eengelukkigehond op de trainingsweide, ik kijk ernaar uit.

Belangrijk om te weten:

  1. Deze cursus is geschikt voor alle hondenrassen, van jong tot oud. Iedereen kan dit doen samen met zijn of haar hond!
  2. De cursus staat voor altijd open. Geen tijdsdruk. Je kunt ten alle tijden beginnen en in alle rust de hoofdstukken doorlopen.
  3. Je kunt vragen stellen in de online community, vraag bij Manou Gerrese via de mail je deelname aan en je wordt toegevoegd.
  4. Je kunt vragen stellen aan Manou Gerrese, de schrijfster van deze cursus. Stuur gerust een mail.
  5. Bij elke vervolgcursus (online) die je afneemt, ontvang je 20% korting. Je ontvangt hiervoor een kortingscode.

 Ik wil jou en je hond héél graag helpen. Vandaar dat we een flinke korting op de cursus geven, zodat deze voor iedereen betaalbaar is. Ik hoop dat je je hond het beste gunt zodat ook hij een gelukkige hond kan worden.

Met diervriendelijke groet,

Manou Gerrese