Cursus: Op een leuke manier bezoek ontvangen

Ontploft jouw hond als de deurbel gaat?

Is jouw hond overenthousiast als er bezoek binnenkomt?

Of misschien reageert hij té overspannen en gestrest bij de bel en/of visite?

Ik kan je helpen om meer rust en balans in te hond te creëren, zodat het voor iedereen een stuk fijner zal voelen bij binnenkomst van de visite.

In een duidelijke stap-voor-stap methode leg ik je uit hoe het anders kan, zodat je weer op een leuke manier bezoek kan ontvangen.

Laat ons jou helpen!

Wil je graag op een prettige, ontspannen manier bezoek in je eigen huis ontvangen?

Wil je je hond graag onder controle hebben als de deurbel gaat? En wil je dat als het bezoek binnenkomt een ontspannen hond die niet iedereen omver springt?

Dan is dezes cursus perfect voor jou!

Wij trainen op basis van positief trainen.

Onze hondenschool traint kleinschalig, altijd maar 3 tot 4 honden in een les. Dit doen wij om zo optimale aandacht te geven aan het baasje en de hond.

Wij trainen wel meer dan 80 honden per week.

Wij hebben de laatste jaren al meer dan 2000 honden en baasjes mogen helpen.

Ons team bestaat uit allemaal gediplomeerde instructeurs en ik werk erbij als hondengedragsdeskundige. Wij kijken altijd naar de hond in zijn geheel, holistisch.

We zijn zelfs op TV geweest bij RTL 4.

Dit vanwege onze persoonlijke benadering en effectieve manier van trainen. Ik vertel je er zo meer over.

Wat ga je leren?

Belangrijke kennis vóóraf. We beginnen met kennisdelen. Hoe beter jij begrijpt waarom hij doet wat hij doet, en wat hij écht nodig heeft om zich goed te voelen, hoe soepeler het leerproces rondom bezoek ontvangen zal gaan. Laat je verrassen en onderdompelen in de ‘wereld van de hond’. We gaan ook dieper in op hoe een hond leert. Hij leert namelijk niet hetzelfde als jou. Als jij hier meer kennis over hebt zul je hem beter kunnen begeleiden bij zijn leerproces. Zo zal hij véél sneller kunnen gaan leren! Als je maar weet wat je te doen in verschillende situaties.

Bezoek ontvangen. We gaan de hond leren een andere rol te vervullen als het bezoek komt. Nu is waarschijnlijk zijn rol; overenthousiast, blaffen, onrust, misschien wel grommen en dergelijke. We gaan hem een nieuwe rol geven en ik doe in de video’s precies voor hoe je hem dit kan aanleren. Deze rol helpt hem rustig te blijven. We werken in de hoofdstuk ook aan impulscontrole. Impulscontrole is de zelfbeheersing van de hond. Waarschijnlijk wordt jouw hond heel opgewonden als de bel gaat of als het bezoek binnenkomt. Ik zal je begeleiden bij de zelfbeheersing van je hond. We gaan ook in op het belang van leiderschap. Hoe kun je jouw leiderschap vergroten? Ervaar wat er allemaal verandert als jij dit zou doen! Er zal een wereld voor je opengaan als de rollen duidelijk worden. Jij bent de leider (ouderschap), de hond is de volger.

Opspringen afleren. In dit hoofdstuk krijg je meerdere handvaten om opspringen af te leren. Ik toon je middels een video wat je kan doen wanneer je hond opspringt. De sleutel tot succes ligt echter in de preventie. Ik zal je uitleggen hoe je de hond gewenst gedrag kan aanleren wanneer hij mensen ontmoet. We gaan samen nogmaals kijken naar de impulscontrole van de hond en gebruiken de kracht van herhaling om de hond gewenst gedrag aan te leren. Het is voorbij met het opspringen!

De 30 dagen challenge. Als je de impulscontrole oefeningen gedurende 30 dagen uitvoert, zul je hele grote stappen maken samen met je hond. Hij zal zich beter leren beheersen en zal in staat zijn een andere rol te gaan vervullen als het bezoek binnenkomt. Zowel jij als bezoek, kan weer ontspannen en zonder stress elkaar ontmoeten!

BONUS: drukke, hyperactieve honden. Als extraatje ontvang je een bonus hoofdstuk over drukke, hyperactieve honden. Ik leg je uit wat oorzaken zijn van dit drukke gedrag, hoe je de hond kan leren rustig te worden, hoe je hyperactiviteit verlaagt en hoe impulscontrole weer balans aanbrengt in de hond. Dit hoofdstuk is voor vele honden relevant. Het gaat niet alleen om honden die heel vaak druk zijn, het gaat ook over honden die af en toe erg hyperactief zijn waardoor je de verbinding met hem verliest. Kijk in dit hoofdstuk hoe je jouw hond kan helpen en stress reduceert.

Wil je liever niet lezen, maar kijken? In deze video toon ik je de leeromgeving en leg ik uit wat we gaan doen.

Wij zijn op TV geweest bij RTL 4!

Hoe gaaf was dat! Uitgenodigd door RTL 4 om ons verhaal te vertellen. We trainen namelijk op basis van positief trainen en dat sprak hen erg aan.

Mijn motto is: “eerst geven dan nemen”

Je moet een hond eerst geven wat hij nodig heeft voordat je dingen kunt gaan vragen van hem. Voldoen aan de basisbehoeften van de hond is een voorwaarde. Je kunt niet van een hond verwachten dat hij netjes naast je loopt als er niet voldaan wordt aan zijn basisbehoeften. In de cursus leer ik je dan ook wat je hond nodig heeft vóórdat we met hem gaan samenwerken & trainen. Onderschat dit niet, hier wordt vaak al heel veel winst behaald.

Wist je dat we niet één keer op TV zijn geweest, maar twee keer?!

Ook voor onze veldtrainingen zijn ze komen filmen en mochten we de wereld laten zien hoeveel plezier je uit de samenwerking met je hond kan halen. We leren je de hond beter begrijpen zodat je handelingen beter afgestemd zijn op hem. Maatwerk leveren staat bij ons voorop!

REFERENTIES

Lilly met Bella

Als bij ons de bel ging schoot Bella naar de deur en blafte alles bij elkaar. Sommige vrienden durfde niet eens binnen te komen. Bella was overenthousiast en was in dat moment niet te corrigeren. Nu hebben we geleerd hoe het anders kan en wat een verschil is dit! Voor iedereen is de spanning eraf en onze vrienden komen weer graag langs. Echt een aanrader!

Belangrijk om te weten:

  1. Deze cursus is geschikt voor alle hondenrassen, van jong tot oud. Iedereen kan dit doen samen met zijn of haar hond!
  2. De cursus staat voor altijd open. Geen tijdsdruk. Je kunt ten alle tijden beginnen en in alle rust de hoofdstukken doorlopen.
  3. Je kunt vragen stellen in de online community, vraag bij Manou Gerrese via de mail je deelname aan en je wordt toegevoegd.
  4. Je kunt vragen stellen aan Manou Gerrese, de schrijfster van deze cursus. Stuur gerust een mail.
  5. Na aanschaf van deze cursus ontvang je voor elke nieuwe online cursus 20% korting.

 Ik wil jou en je hond héél graag helpen. Vandaar dat we een flinke korting op de cursus geven, zodat deze voor iedereen betaalbaar is. Ik hoop dat je je hond het beste gunt zodat ook hij een gelukkige hond kan worden.

Met diervriendelijke groet,

Manou Gerrese

Mis deze kans niet om je relatie met je hond te optimaliseren. Gun je hond het beste!