Gedragstherapie

Valt je hond uit naar andere honden, gromt hij naar andere mensen en honden? Dit gedrag zal niet vanzelf over gaan. Ik kan je helpen om de hond weer in balans te krijgen zodat er geen schade aan mens of dier ontstaat.

Blaft je hond onnodig lang en fel als de bel gaat? Vernielt hij spullen in huis als je weg bent? Dit is een teken dat de hond niet lekker in zijn vel zit. Ik kan je helpen het onnodig blaffen af te leren. Ook leer ik je de basisbehoeften van een hond en hoe daaraan te voldoen. Dat zal ervoor zorgen dat je hond geen spullen meer vernielt in huis.

Trekken aan de lijn, plassen in huis of voerbaknijd, ik zet gedragstherapie in om je te helpen. Ik analyseer het probleem en kom tot een juiste diagnose. Het baasje speelt ook een rol in deze analyse. Vanuit hier stel ik een behandelplan op met meerdere acties om het probleemgedrag te verminderen / volledig te laten verdwijnen.

Ik streef naar een optimaal welzijn tussen mens, hond èn omgeving.
hond boos

Mijn werkwijze

Wanneer je mij belt zal ik aan telefoon verschillende vragen stellen om een beter beeld te krijgen van jouw hulpvraag. Daarna maken we samen een afspraak voor een huisbezoek. Tijdens dit bezoek stel ik vast wat het probleemgedrag van de hond is en wat de oorzaak is. Daarna stel ik een plan op waar jij en gezin mee vooruit kunnen. Ik geef je kennis over het gedrag van je hond, waarom hij doet wat hij doet, en hoe we hier verandering in kunnen brengen. Meestal is één huisbezoek voldoende. Ik neem na 2 weken altijd contact met je op om de voortgang te bespreken.

AANMELDEN