Lezing Hondentaal en hondengedrag

Wil je jouw hond beter leren kennen en begrijpen? En dan bedoel ik écht begrijpen!

Wil je leren hoe hij met jou communiceert en hoe hij met andere honden communiceert?

Wil je meer kennis over zijn gedragssignalen?

Wil je weten hoe hij zich écht voelt?

Wil je leren wat hij voor begeleiding nodig heeft?

Wil je leren hoe je het beste kan reageren op zijn gedragssignalen?

Dan past deze lezing bij jou!

Een uitgebreide lezing gegeven door mij, Manou Gerrese, hondengedragsdeskundige, hondentrainer en angstbegeleider.

Wanneer je jouw hond beter begrijpt ben je in staat hem beter te begeleiden in situaties die hij lastig vindt.

Vaak weten mensen niet precies waarom de hond doet wat hij doet. Soms zijn we blij met zijn gedrag, maar soms vinden we het vervelend. Vaak mopperen we dan of raken we geïrriteerd. Zeker als de hond onstuimig wordt, of begint te blaffen of te grommen naar een andere hond. Vaak weten mensen dan helemaal niet wat te doen en maken helaas dan ook niet de juiste keuzes.

Ik kan je leren welke gedragssignalen van een hond er zijn en wat deze precies betekenen. Iedere hond is uniek, maar de uitingen van hun emoties zijn wel degelijk onderzocht en hier valt voor ons mensen nog veel van te leren.

Zelf ga je ook actief aan de slag met enkele opdrachtjes tijdens de lezing en maak ik de les op specifiek maat voor jou!

Wat zijn gedragssignalen?

Er gaan verschillende termen rond in de hondenwereld over de lichaamstaal van de hond. De een noemt het gedragssignalen, de ander stress-signalen en ook hoor je kalmerende signalen zoals Turid Rugaas (bekende Noorse hondentrainster) dit omschrijft. Wij hechten waarde aan de visie van Mw. Rugaas en geloven in de term kalmerende signalen.

Graag neem ik je tijdens de lezing mee in de wereld van de hond.

Zodra de hond wakker wordt geeft hij signalen af. Hij communiceert heel de dag met jou. In de lezing leg ik je graag uit wat hij hiermee bedoelt.

Wil je meer lezen over de hondentaal en de bijbehorende gedragssignalen klik dan hier voor mijn artikel hierover.

Is deze lezing iets voor jou?

Deze lezing is iets voor jou als je jouw hond niet altijd begrijpt of als je het idee hebt dat je niet altijd weet hoe je het beste op zijn gedrag moet reageren.

Deze lezing is iets voor jou als je stress bij je hond wilt leren herkennen en wat je kan doen om dit te verminderen.

Deze lezing is iets voor jou als je praktische tips wil over de omgang met je hond.

Deze lezing is iets voor jou als je meer inzicht wilt in de relatie met je hond.

Deze lezing is iets voor jou als je wilt dat je hond jou gaat snappen! Dit kan alleen als je eerst zijn communicatie begrijpt.

Deze lezing is iets voor jou als je wilt leren hoe te handelen in lastige situaties (enkele voorbeelden worden gegeven).

OPNAME LEZING BESTELLEN

Referenties:

Eli de heer
Wat een ontzettend leuk en leerzame lezing heeft Manou aan ons team gegeven! Nu begrijpen we de hondentaal nog beter.
Bedankt Manou! Dierenhotel Marijke

   

Maikel de laat uit Heeze
Nu begrijp ik wanneer Semmie overprikkeld is en waarom én wat ik dan juist wel en niet moet doen. Ik heb hem vaak verkeerd begrepen leer ik nu wel. Wat een heldere lezing! Eigenlijk voor elke hondeneigenaar een must en het zou nog slimmer zijn de lezing te volgen vóórdat je een hond aanschaft. Des te beter kun je hem begeleiden en opvoeden.

Mariette Heesakkers uit Geldrop
Ik heb een ontzettend leuke en leerzame lezing bijgewoond van Manou over gedrag van de hond. Weer heel erg veel geleerd! Bedankt Manou????????
Daarnaast cursus Spelend Leren gevolgd…een aanrader voor zowel hond als baas…met veel plezier de lessen gevolgd in een gezellig groepje en enthousiaste trainer, Linne bedankt!

Gedragssignalen

Wat kun je verwachten?

Je neemt deel aan een lezing van 3 uur. Tijdens de lezing wordt ook een kleine opdracht ingezet om specifiek te kijken naar jouw eigen hond.

Je ontvangt na afloop je meerdere video’s van oefeningen die je kan doen met je hond. Dit zijn hele praktische video’s die je op weg helpen bij de communicatie & samenwerking met je hond.

Het verschil met onze scholing ‘Verbinding & Balans’ is dat je daar in een kleine groep deelnemers les krijgt én actief aan de slag gaat met de aandachtspunten van je eigen hond. Je ontvangt 5 uitgebreide lessen verspreid over een periode van 8 weken. Dit is dus een langer traject wat we samen aangaan. Ik leer je hier nog meer kennis & vaardigheden aan zodat je hond de beste versie van zichzelf kan zijn!

OPNAME LEZING BESTELLEN

 

 

   

Manou Gerrese, hondengedragsdeskundige, hondentrainer en angstbegeleider