Speur en Spel lessen voor jou en je hond!

Onze speur lessen bestaan uit:

Detectie-speuren en Mantrailing de basis

Spel en coördinatie

Rally-O

Wij bieden een kleinschalige speurcursus met 3 tot 5 honden per les. Wij leveren maatwerk en begeleiden iedere hond op zijn eigen niveau. Elke hond heeft recht op voldoende aandacht en begeleiding op maat.

We trainen op basis van positief en iedere hond is welkom. Ook al heb je nog geen ervaring met speuren, wij gaan jou de basis aanleren.

Je gaat kennismaken met speuren én spel & coördinatie

De cursus is geschikt voor beginners en voor de amateur. De hond heeft als basisniveau minimaal Gehoorzaamheid 1 nodig om instructies te kunnen opvolgen. We besteden telkens meerdere weken aan een onderdeel. Jij en je hond gaan kennismaken met de basis van Detectie-speuren, Mantrailing, Rally-O en een stukje spel en coördinatie. Dit is een hele leuke instap cursus wat mogelijk kan leiden tot verdieping in de toekomst.

Aanmelden kan onderaan deze pagina.

Detectie-speuren

Je gaat kennismaken met Detectie-speuren. We leren jou en je hond de beginselen. Bij detectie leer je de hond een aangeleerde geur te zoeken en aan te duiden door middel van een indicatie. We werken met verschillende geuren, bv koffie, vanille, truffelsaus of tabak. Detectie-speuren is geschikt voor alle rassen en leeftijden.

Spel en coördinatie

We voegen verschillende spel en coördinatie oefeningen toe aan de lessen. Spelend leren heeft een hoog leerrendement en versterkt de band tussen jou als begeleider en je hond. Kom kennismaken met een verscheidenheid aan spellen in combinatie met oefeningen voor de lichamelijke balans van de hond.

Mantrailing

Mantrailing is een fantastische activiteit die iedereen met zijn hond kan doen. Iedereen laat een persoonlijke geur achter. Een hond is erg goed in staat deze geur tot zich te nemen. Door de ongeveer 300 miljoen reukcellen kunnen honden zelfs twee sporen tegelijkertijd volgen.

Bij mantrailing vorm je samen met je hond een team en ga je op zoek naar een persoon die buiten is. We werken dan met een geurvoorwerp (bv een gedragen t-shirt). Het is dus een speurtocht waarbij de hond zwevende geurdeeltjes waarneemt.

Deze cursus laat jou kennismaken met de basis een eerste stapjes die hierbij komen kijken. In de toekomst is er de mogelijkheid tot verdieping.

Rally-O

Rally-O staat nog even los van het speuren, maar richt zich op een stukje Obedience van de hond wat hij later nodig heeft bij speurwerk. Bij Rally-O loop je samen met je hond een parcours dat is opgebouwd uit verschillende gehoorzaamheidsoefeningen. Elk parcours is anders, en afhankelijk van het niveau van jou en je hond zijn de oefeningen simpeler of moeilijker en worden ze aangelijnd of los uitgevoerd. Bij deze vorm van hondensport ben je op een leuke, ontspannen manier aan het werken met je hond en loop je spannende, afwisselende parcoursen. Je mag je hond aanmoedigen in de ring door te praten, commando’s te geven, in je handen te klappen of door handsignalen te geven. Rally-O is een energieke sport die zorgt voor vrolijke honden én vrolijke bazen. Rally-o is geschikt voor iedereen die denkt dat een combinatie tussen gehoorzaamheid en behendigheid wel wat is voor hem en zijn hond. Kortom: voor alle honden van alle rassen of kruisingen, en de bazen die daarbij horen. Wel moet de hond ruim een halfjaar oud zijn en een gehoorzaamheidstraining achter de rug hebben. j In het Rally-O parcours kun je oefeningen tegenkomen als volgwerk, zitten, staan, en allerlei variaties hierop.

Meld je hier aan

Kies hieronder de datum en tijd die het beste bij je past. Wil je eerst nog een vraag stellen klik dan hier.

9 lessen op donderdag vanaf 29 febr] 18:00 en 19:00

VOL

9 lessen op Zaterdag vanaf 23 maart ] 10:10 en 11:15

VOL

8 lessen op Zaterdag vanaf 24 augustus] 10:10

8 lessen op Zaterdag vanaf 24 augustus] 11:00