Blijft jouw hond ook zo trekken aan de lijn?

Stel je eens voor hoe het zou zijn als je hond vrolijk naast je loopt met een losse lijn. Stel je voor hoe je samen kan genieten van de wandeling.

 

Je hond loopt graag langs je en kijkt je regelmatig tevreden aan. Soms kan er nog wat spanning op de lijn komen, maar jij weet nu precies wat je moet doen en je hond begrijpt meteen wat jij van hem verwacht.

 

Er is geen stress en spanning meer. Ik leer je de manier die langdurig resultaat oplevert. Je zult weer graag naar buiten gaan met je hond en al het plezier in de wandeling is weer terug. Snuffel hieronder maar eens verder wat ik je te bieden heb.

Wil jij graag ontspannen en rustig wandelen met je hond?

Ontdek in deze cursus hoe je weer plezier in de wandeling kan krijgen!

Ik leer je het belang van leiderschap en hoe je jouw leiderschap kan terugpakken bij je hond.

Samen kijken we naar de opwinding van je hond én wat nu geschikte trainingsmomenten zijn.

Ik toon je precies wat je mag gaan doen. Alle oefeningen staan op video en de teksten zijn extra ondersteunend.

Ná deze basis besteed ik uitgebreid aandacht aan het afleren van trekken aan de lijn. Dit doe ik volgens een geordend stappenplan.

Laat ons jou helpen!

Wij trainen op basis van positief trainen.

Onze hondenschool traint kleinschalig, altijd maar 3 tot 4 honden in een les. Dit doen wij om zo optimale aandacht te geven aan het baasje en de hond.

Wij trainen wel meer dan 80 honden per week.

Wij hebben de laatste jaren al meer dan 2000 honden en baasjes mogen helpen.

Ons team bestaat uit allemaal gediplomeerde instructeurs en ik werk erbij als hondengedragsdeskundige. Wij kijken altijd naar de hond in zijn geheel, holistisch.

We zijn zelfs op TV geweest bij RTL 4.

Dit vanwege onze persoonlijke benadering en effectieve manier van trainen. Ik vertel je er zo meer over.

Wat ga je leren?

We beginnen bij de basis. Weet is het belang van lichamelijke en geestelijke beweging? Wat gebeurt er in het lichaam van je hond als hij buiten wandelt en waarom is het zo goed voor hem? Hormonaal gebeurt er namelijk van alles wat zijn stemming beïnvloedt. Je hond heeft specifieke lichamelijke en geestelijke beweging nodig, ik leg je uit in welke mate jij dit mag gaan doen bij jouw hond. Ik houd rekening met verschillende energielevels van honden. Samen kijken we naar spanning & stress bij hem en hoe je dit kan afbreken. Ik geef je een voorbeeld van een dag structuur die goed zou zijn voor je hond zodat er meer rust en balans kan komen in zijn gedrag (ook buiten).

Leiderschap. We gaan in op het belang van leiderschap. Hoe kun je jouw leiderschap vergroten? Ervaar wat er allemaal verandert als jij dit zou doen! Er zal een wereld voor je opengaan als de rollen duidelijk worden. Jij bent de leider (ouderschap), de hond is de volger. Ook ga ik helpen bij de juiste keuzes maken. Als jij beter weet hoe te handelen, ook buiten in situaties met afleidingen, dan hoef je niet meer te twijfelen. En dat voelt je hond! Hij zal hierdoor meer vertrouwen hebben in jou als baas en eerder naar je luisteren. Ik ondersteun het proces van keuzes maken met hele leuke video’s o.a. over de juiste timing, want dit is heel belangrijk in het leerproces van je hond.

De opwinding van je hond. Als de hond opgewonden is, komt hij niet goed tot leren. Ik leg uit, met behulp van een opwindingsmeter, wat de juiste trainingsmomenten zijn en hoe jouw hond optimaal kan leren. Je kunt de opwinding van je hond beïnvloeden en ik leer je hoe. We gaan ook dieper in op hoe een hond leert. Hij leert namelijk niet hetzelfde als jou. Als jij hier meer kennis over hebt zul je hem beter kunnen begeleiden bij zijn leerproces. Zo zal hij véél sneller kunnen gaan leren! Als je maar weet wat je te doen in verschillende situaties.

Trekken aan de lijn. In dit hoofdstuk kijken we samen waarom je hond trekt aan de lijn. Afhankelijk van de oorzaak zetten wij interventies / acties uit. Trekt hij mogelijk op bepaalde plaatsen meer dan ergens anders? in 4 duidelijke stappen leer ik een weldoordachte methode die ervoor zorgt dat jij weer ontspannen kan wandelen met een losse lijn. De methode komt van oorsprong van de bekende hondentrainster Turid Rugaas. Zij heeft de methode uitgevoerd bij meer dan 2000 honden met geweldige resultaten!

Trekken aan de lijn deel 2. Onze betrouwbare methode is voor iedereen uitvoerbaar en bij elke hond toepasbaar. Hij is duidelijk en gestructureerd opgezet en zorgt voor goede, blijvende resultaten. Wij werken niet met hap snap oplossingen. Elke stap verduidelijken we in deze cursus met een video waarin we voordoen op onze trainingsweide én op straat hoe het moet. De bijbehorende teksten helpen jou om alles nog beter toe te passen. Succes gegarandeerd, je hoeft alleen de stappen te volgen en het leerproces van je hond de tijd te geven.

De 30 dagen challenge. Als je de oefeningen gedurende 30 dagen uitvoert, zul je hele grote stappen maken samen met je hond. Je kan weer ontspannen en vrolijk met hem wandelen. De lijn zal los hangen. Mocht er nog wat spanning opkomen, dan weet je vanaf nu precies wat je moet doen en je hond zal meteen begrijpen wat jij van hem verwacht. Geen miscommunicatie meer. Geen trekken aan de lijn en valpartijen meer. Je kunt weer genieten van de wandelingen op de straten, in de bossen en parken samen mét je hond!

Een podcast. We sluiten af met een podcast vol tips en handvaten betreft samen wandelen met je hond, impulscontrole en verbinding maken. Geniet van elkaar!

Wil je liever niet lezen, maar kijken? In deze video toon ik je de leeromgeving en leg ik uit wat we gaan doen.

Belangrijk om te weten:

  1. Deze cursus is geschikt voor alle hondenrassen, van jong tot oud. Iedereen kan dit doen samen met zijn of haar hond!
  2. De cursus staat voor altijd open. Geen tijdsdruk. Je kunt ten alle tijden beginnen en in alle rust de hoofdstukken doorlopen.
  3. Je kunt vragen stellen in de online community, vraag bij Manou Gerrese via de mail je deelname aan en je wordt toegevoegd.
  4. Je kunt vragen stellen aan Manou Gerrese, de schrijfster van deze cursus. Stuur gerust een mail.

Wij zijn op TV geweest bij RTL 4!

Hoe gaaf was dat! Uitgenodigd door RTL 4 om ons verhaal te vertellen. We trainen namelijk op basis van positief trainen en dat sprak hen erg aan.

Mijn motto is: “eerst geven dan nemen”

Je moet een hond eerst geven wat hij nodig heeft voordat je dingen kunt gaan vragen van hem. Voldoen aan de basisbehoeften van de hond is een voorwaarde. Je kunt niet van een hond verwachten dat hij netjes naast je loopt als er niet voldaan wordt aan zijn basisbehoeften. In de cursus leer ik je dan ook wat je hond nodig heeft vóórdat we met hem gaan samenwerken & trainen. Onderschat dit niet, hier wordt vaak al heel veel winst behaald.

Wist je dat we niet één keer op TV zijn geweest, maar twee keer?!

Ook voor onze veldtrainingen zijn ze komen filmen en mochten we de wereld laten zien hoeveel plezier je uit de samenwerking met je hond kan halen. We leren je de hond beter begrijpen zodat je handelingen beter afgestemd zijn op hem. Maatwerk leveren staat bij ons voorop!

REFERENTIES

Rob met Bobby

“Ik ging niet meer graag wandelen met Bobby. Hij zat alleen maar met zijn neus op de grond en reageerde op alles en iedereen die voorbij kwam. Hij liet eerder mij uit dan ik hem. Gelukkig weet ik nu hoe ik verbinding met hem kan maken en kan ik weer genieten als we samen buitenlopen. De lijn is ontspannen, Bobby is tevreden en we begrijpen elkaar een stuk beter”.

 Ik wil jou en je hond héél graag helpen. Vandaar dat we een flinke korting op de cursus geven, zodat deze voor iedereen betaalbaar is. Ik hoop dat je je hond het beste gunt zodat ook hij een gelukkige hond kan worden.

Met diervriendelijke groet,

Manou Gerrese

Mis deze kans niet en gun je hond het beste!