De frisbee sport is een hele mooie uitlaatklep voor zowel hond als baas.
Beide kunnen hier hun energie goed in kwijt.

De inhoud van de les

De les bestaat uit het aanleren van werp technieken, een warming up, het frisbee werpen en een cooling down. We trainen in een klein groepje van 4 honden. Realiseer je wel dat er maar 1 persoon en 1 hond op het veld kunnen staan wanneer de frisbee geworpen wordt. Dit betekent dat er met momenten wachttijden zijn voor jou (of hij wacht met een 2de persoon op de parkeerplaats). Doen we dit niet dan rennen alle honden achter elkaars frisbee aan en dat kan natuurlijk niet. De hond moet dus in staat zijn om ongeveer 30 minuutjes in de auto te wachten zonder jou. Jij bent ondertussen aan het trainen met de frisbee zodat jij deze op een juiste manier kan werpen voor je hond.

Bij aanvang ontvang je van ons een frisbee ter waarde van 6 euro. Deze zit bij de prijs inbegrepen.

De leeftijd van de hond

De hond is fysiek uitgegroeid met de leeftijd van 18maanden. Dat wil niet zeggen dat je voor die tijd niet met uw jongere hond kunt frisbeeën. Bij deze workshop mag de hond meedoen vanaf een leeftijd van 6 maanden. Belangrijk is de lichamelijke veiligheid:

  • Keuze van de worpen (floaters, handtakes, rollers)
  • Intensiteit; op tijd stoppen, zien wanneer uw hond moe is! Niet te vaak in de week frisbeeën.
  • Hoogte; niet springen. Frisbees voor de hond afgeven.

Welk ras is geschikt

Hondenfrisbee is geschikt voor (bijna) ieder ras. Vele werkhondenrassen vinden het geweldig omdat elke vangst van een frisbee gevoeld wordt als een beloning.
Hondenfrisbee is een fysiek intensieve sport is wat voor grotere rassen meer belasting op hun gewrichten kan zorgen dan bij kleinere rassen. Waar ook op gelet mag worden dat honden met een lange rug beperkt kunnen zijn in hun bewegingen en honden met kleine snuiten zullen eerder moe zijn omdat ze moeite hebben met de ademhaling tijdens het pakken van de frisbee.

De volgende criteria gelden voor de hond:

de hond heeft minimaal een leeftijd van 6 maanden.

Mocht je hond tussen de 6 maanden en 1 jaar zijn dan zullen we de les aanpassen. Vermeld dit bij de notities van je aanmelding. We houden het dan laag bij de grond, zodat hij niet teveel hoeft te springen. Dat is namelijk niet goed voor zijn gewrichten, omdat deze nog niet helemaal zijn volgroeid.

Honden vanaf 1,5 jaar zijn fysiek uitgegroeid en kunnen alle oefeningen uit de les volledig meedoen.

Honden jonger dan 6 maanden mogen niet meedoen.

De hond moet een half uur in de auto kunnen wachten wanneer wij trainen met ingooien en gooi technieken. Je kan ook met 2 personen komen en dan wacht 1 persoon met de hond op de andere weide of de parkeerplaats.

Aanmelden voor de workshop

In 2023 hebben we meerdere workshops georganiseerd. Voor 2024 bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan onze sportlessen en een onderdeel daarvan is hondenfrisbee. Bij interesse in onze sportlessen klik dan hier.

Het team van eengelukkigehond