Hondencursus gehoorzaamheid 1


Locatie:
Het Uilenest, adres Gijzenrooi 7b, Geldrop.
Volgt de route naar het Tipidorp. Dit staat met borden aangegeven. Je kunt daar parkeren.
Aantal deelnemers:
3 tot 5 honden per les
Leeftijd hond:
vanaf 6 maanden of na doorlopen van een puppycursus
Data :
Elke zaterdagochtend
Elke zondagochtend
Elke maandagavond
Elke donderdagavond

Deze hondencursus gehoorzaamheid is anders dan de basiscursus op een standaard hondenschool. Daar wordt er getraind met 8 tot 10 honden, onder leiding van 1 begeleider. Onze cursus zal bestaan uit 3 tot 5 honden per les.  Ik kies bewust voor een klein groepje. Ik ben dan in staat om maatwerk te leveren en iedere hond op het juiste niveau te benaderen. Elke hond en eigenaar heeft recht op voldoende aandacht en begeleiding.

Uw hond dient alle noodzakelijke vaccinaties te hebben gehad, ook tegen kennelhoest. Alle vaccinaties dienen gedurende de cursus geldig te zijn.

Meld je hier aan voor regelmatige updates en nieuwtjes over hondengedrag.

Ontvang nu ook het gratis e-book: een hond in balans.

Welkom bij de hondencursus Gehoorzaamheid 1

Een cursus op basis van positief trainen.

Mijn trainingstechnieken zijn gebaseerd op de visie van Dr. Ian Dunbar, gedragsdeskundige, dierenarts en schrijver. Deze technieken hebben als basis positief belonen waarbij voedsel als bekrachtiging van de beloning gebruikt wordt. Het is een bewezen snelle en effectieve manier om honden te trainen, of het nu gaat om een basis training of om een gedragsverandering. De focus van deze werkwijze ligt op het aanleren van gewenst gedrag. Niet zozeer op het afleren van ongewenst gedrag. Dit verandert vaak vanzelf mee wanneer je de hond leert wat juist wél de bedoeling is, in plaats van afstraffen wat niet de bedoeling is. Wetenschappelijke studies wijzen uit dat het leerrendement van een hond een stuk hoger ligt als je traint op basis van positief trainen in plaats van straffen.

AANMELDEN

E-book
Je ontvangt bij de start van deze cursus een E-book waarin per les alle oefeningen zijn uitgeschreven. Dit helpt je als je thuis gaat oefenen met je hond. In dit E-book vind je ook de relevante theorie die je helpt bij de opvoeding van je hond. De basiscommando’s worden met foto’s weergegeven en er wordt uitgelegd hoe je meer in verbinding kan komen met je hond.

Theoriemiddag vanuit ons kenniscentrum
Er is een theoriemiddag voor deze cursus waarin ik je meeneem in de belevingswereld van de hond. Ik leer je de basis van hondengedrag en hoe je hond met jou communiceert. Ik deel veel kennis die je zal helpen bij de opvoeding én training van je hond. De scholing duurt 1,5 uur. Lees hier meer over ons kenniscentrum.

Wekelijkse mail
Na deelname ontvang je ook wekelijks een mail met extra informatie & begeleiding & instructievideo’s over de opvoeding van je hond. Dit is alléén voor leden van de cursus.

Afmelden en inhalen van een les
Bij ziekte of vakantie bestaat de mogelijkheid de gemiste les in te halen. Klik hier om je af te melden voor een les en om je in te plannen voor de inhaal les.

Niveau differentiatie
We werken in de les met niveau differentiatie. De instructeur levert per individu maatwerk.

Eengelukkigehond op tv bij RTL 4, het programma: Onderweg naar de regio.

In deze TV uitzending bespreken we ons trainingsaanbod en onze trainingsmethode, namelijk positief trainen en trainen op maat. Bekijk ook aflevering 2 over onze online cursussen en hoe deze ondersteunend kunnen zijn bij de opvoeding en training van je hond.

labrador springen

Ongewenst gedrag

Ongewenst gedrag kan voorkomen uit onduidelijkheid voor de hond wat gewenst gedrag en ongewenst gedrag is, niet correct aangeleerd gedrag in de puppytijd en/of uit een bepaalde vorm van spanning. Spanning ontstaat als er niet voldaan wordt aan de basisbehoeften van een hond. De spanning kan oplopen vanuit een te hoge energie, onzekerheid, angst, frustratie, ongeduldig zijn en enthousiasme. Een ontspannen hond is in balans en prettig in de omgang. Aanhoudende spanning leidt tot stress en stress leidt uiteindelijk tot ongewenst gedrag. Wil jij een ontspannen hond die graag met jou samenwerkt en gewenst gedrag vertoont? Volg dan deze basiscursus 1.

De hondencursus gehoorzaamheid 1 bestaat uit 8 lessen gedurende 8 weken. Tijdens deze cursus wordt geleerd om samen te werken met de hond. Je leert hoe de hond communiceert met jou en hoe je het beste de hond kan trainen zodat deze kan opgroeien tot een zelfverzekerde, evenwichtige hond.

Persoonlijke aandacht, respect voor de hond en kwaliteit van lesgeven staat voorop.
Daarom trainen wij met maximaal 4 honden per les. Wij geven iedere hond en hondeneigenaar voldoende persoonlijke begeleiding om de cursus tot een succes te maken. Tijdens deze cursus wordt gekeken naar de unieke hond- eigenaar- combinatie. De nadruk ligt op positief en plezierig trainen.

In de hondencursus gehoorzaamheid 1 gaan we een stap verder dan de puppycursus.
We gaan de moeilijkheidsgraad van de oefeningen verhogen door:

– de tijdsduur van de oefening te verlengen
– de afstand in de oefening groter te maken
– De snelheid van de oefening te verhogen

Op deze manier train je niet alleen de gehoorzaamheid van je hond, je bouwt een vertrouwensband op samen. De hond leert zijn aandacht op jou te houden en jij leert hoe je de ‘leukste’ kunt zijn voor je hond zodat hij graag op jou let en zich niet laat afleiden door al het andere in de wereld. Mede dankzij deze training kun je jouw hond het beste cadeau ter wereld geven: ZELFVERTROUWEN! Als de hond leert zijn spanningsboog te verlengen en de oefeningen steeds sneller, langer en beter uit te voeren, ontwikkelt de hond een groot zelfvertrouwen dat bijdraagt aan een gelukkig en tevreden leven.

Privé lessen zijn ook mogelijk. Dit kan voorkomen bij bijzondere situaties van honden en/of hondeneigenaren met een volle agenda.

Lees ook eens meer over onze scholing: IN VERBINDING & IN BALANS!
Een scholing waar je deels les krijgt in een leslokaal (zonder hond) en deels buiten met hond. Je leert alles over de opvoeding van je hond. Leer je hond écht kennen en begrijpen! We kijken naar het gedrag van jouw hond en je leert hoe hier mee om te gaan en zonodig ongewenst gedrag om te zetten naar gewenst gedrag. Klik hier voor meer informatie.

trainer met hond

De einddoelen van gehoorzaamheid 1

Van wie krijg je les

Ik (Manou) verzorg cursus Gevorderden voor honden met een hoger niveau. Daarnaast geef ik gedragstherapie aan huis. Ook geef ik scholingen in een leslokaal over hondengedrag en specifieke vormen van ongewenst gedrag.

Mijn teamleden verzorgen de Puppycursus, de Gehoorzaamheid 1, 2 en 3 en Spelend leren. Wil je meer over mij lezen klik dan hier. Wil je meer over de instructeurs weten lees dan verder.

Het verhaal van Lois

Hoi! Mijn naam is Loïs. Ik ben geboren op 22 mei 1994 en ben vanaf januari 2020 trotse eigenaresse van hondenuitlaatservice Dierenservice Loïs. Vanaf januari 2022 geef ik daarnaast ook les bij een gelukkige hond voor de lessen gehoorzaamheid 1 & 2.

Ik ben opgegroeid in Haarlem, maar heb vanaf mijn 13e  levensjaar in Noorwegen gewoond. Op mijn 19e ben ik, na een semester studie Frans in Parijs terugverhuisd naar Nederland en inmiddels woon ik alweer een aantal jaar samen met mijn partner en onze hond Finn in Geldrop.

Mijn passie voor dieren, en dan voornamelijk voor honden, is ontstaan toen wij onze eerste hond Finn in huis namen in 2018. Na verschillende trainingen en cursussen zoals hondentaal, stress bij honden, spanning bij honden, agressie bij honden en EHBO voor honden te hebben gevolgd, heb ik geleerd dat het begeleiden van een hond uit zo veel meer bestaat dan enkel zit, lig en af. Ik heb geleerd om naar het totaalplaatje te kijken, stress signalen te herkennen, samen te werken en om een team te zijn. Deze kennis wil ik dolgraag delen en ik kijk ernaar uit om meer hondenbegeleiders bewust te begeleiden in de opvoeding van de hond.

Opleidingen:

Hondentaal – 2021

Van dominantie naar hondentaal – 2021

Stress en spanning bij honden – 2021

EHBO voor honden  – 2021

Agressie bij honden – 2021

Het verhaal van Frederike

Hallo,  mijn naam is Frederike en samen met mijn hond Nox woon ik in Eindhoven.

Naast mijn baan bij ASML heb ik een studie tot hondengedragstherapeut bij de Martin Gaus academie afgerond en vind ik het heel leuk om bij “eengelukkigehond” lessen te mogen geven. Naast lesgeven begeleid ik ook graag mensen die tegen problemen aanlopen met hun hond zodat ze samen kunnen werken aan een oplossing.

In de lessen vind ik het belangrijk dat er gewerkt wordt aan de band tussen eigenaar en  hond want alleen op die manier krijg je een stabiele gehoorzame hond en ik hoop daar een bijdrage aan te kunnen leveren door het delen van mijn kennis. Ik heb diverse trainingsmethodes mogen ervaren en gelukkig sluit het positieve trainen wat bij “eengelukkigehond” uitgangspunt is helemaal aan bij mijn eigen normen en waarden. En uiteraard mogen puppy en gehoorzaamheidslessen ook iedere week een feestje zijn voor hond en begeleider dus daar werk ik graag aan mee.

Opleidingen:

Hondengedragsdeskundige. Martin Gaus Academie.

Kynologisch instructeur. Martin Gaus academie.

Basiskennis en Leren & Gedrag. Martin Gaus academie.

Reactieve hondencursus. Arvid van Putten.

Bootcamp. Aniek Winters.

BTA methode. Hondenschool Wraf.

Het verhaal van Martijn

Hee! Ik ben Martijn, Kynologisch Instructeur bij eengelukkigehond. Ik woon in Boxtel, samen met mijn vriend en twee honden, Billy een zwarte labrador en Ben een dobermann! Naast honden hebben we nog kippen, schapen, reptielen en papegaaien. Ons leven staat in teken van de dieren, en is meer dan alleen een hobby. Ik heb Diermanagement gestudeerd, en ben 8 jaar werkzaam geweest in 2 verschillende dierentuinen, waar ik onder andere met olifanten, apen en vogels heb gewerkt. Inmiddels ben ik werkzaam als HR-managers, en een van de voordelen hiervan is dat Billy en Ben erg gelukkig zijn als kantoorhond! In mijn vrije tijd, ben ik het liefst in het bos te vinden met de honden, of ben ik iets anders met ze aan het ondernemen.

Het trainen van dieren is een van mijn grootste passies, ik noem het eigenlijk meer samenwerken met dieren dan perse trainen. Door goede communicatie met je hond (of elk ander dier) kun je alles bereiken, zolang je het maar samen doet! Tijdens de lessen zullen we het vaak hebben over hoe belangrijk je uitstraling naar de hond is, en hoe fijn het is om samen naar een doel toe te werken. Een hond hoeft niet perse allerlei kunstjes te kunnen, het belangrijkste is dat jullie samen genieten van dingen in het dagelijks leven!

Ik heb de opleiding Kynologisch Instructeur afgerond bij de Martin Gaus academie, en ben blij nu volop baas en hond te kunnen begeleiden bij hun samenwerking.

Elke hond heeft zijn/haar eigen behoeftes en karakter, en ik laat je graag zien hoe je hier als baasje de beste verwachtingen bij kan creëren.

Opleidingen:

MBO Diermanagement 2016 – 2019

HBO Diermanagement 2019 – 2022

Kynologisch instructeur Martin Gaus Academie – 2023

Het verhaal van Eva

Mijn naam is Eva, ik kom oorspronkelijk uit Eindhoven en woon sinds een aantal jaren met mijn vriend, 2 kinderen en 3 honden vlakbij Den Bosch in het dorpje Heeswijk-Dinther.

Tijdens mijn MBO opleiding Dier en Veehouderij, heb ik de certificaten Kynologisch Instructeur behaald en ik ga elk jaar naar verschillende seminars en congressen op het gebied van hondenpsychologie. Mijn visie is dat je nooit bent uitgeleerd.

Sinds 2007 heb ik een eigen bedrijf in het opvangen, socialiseren en rehabiliteren van honden genaamd Dogservice en geef sinds 2010 les op een andere hondenschool in Berlicum.

Daarnaast heb ik door middel van communicatie- en psychologie opleidingen een coaching achtergrond omdat ik vind dat je niet alleen de hond traint, maar ook de mensen moet leren begrijpen en bereiken. Naast het lesgeven, geef ik ook persoonlijke coaching en training aan hondenbezitters, waarbij ik de hond als spiegel gebruik.

Omdat ik de combinatie van met honden werken én met mensen werken zo gaaf vind, ben ik terecht gekomen bij Stichting Dutch Cell Dogs. Daar train ik asielhonden die niet snel te plaatsten zijn met behulp van gedetineerden in een gevangenis, om zo de honden een betere kans te geven in de maatschappij.

Een bezig bijtje zou je denken, nou dat is omdat het mijn absolute passie is om mensen en dieren boven zichzelf te laten uitstijgen. Ik krijg daar een heel warm gevoel van en kippenvel als ik die groei kan waarnemen. Dat is de reden ook dat ik bij ‘eengelukkigehond’ ben gaan lesgeven, de persoonlijke begeleiding die wij kunnen geven is super fijn. Juist niet met 10 cursisten op een veld, maar kunnen afstemmen op een klein groepje mensen en honden zodat je hen begeleiding kan geven die ze nodig hebben om te kunnen groeien en ontwikkelen.

Opleidingen:

  • Karen Prior Academy, Clicker opleiding
  • Voluit Vitaal coach opleiding
  • NLP/hNLP master Communicatie en Psychologie
  • NLP/hNLP practitioner Communicatie en Psychologie
  • Helicon opleidingen Helmond, MBO diploma Dierenverzorging
  • Masterclass Neuroscience, Sirius Academy
  • Training Succesvol Presenteren, Sirius Commitment.
  • Workshop Stressmanagement & Psychologie, Sirius Commitment.
  • ABC-cursus stichting Service Animals Autistic Children, stichting SAAC
  • Martin Gaus Academie voor Diergedrag en training Nijmegen ism Helicon opleidingen, certificaat Kynologisch Instructeur.
  • Dierenbescherming ism Helicon opleidingen, certificaat Dieren EHBO.

Het verhaal van Linne

Hoi, mijn naam is Linne. Ik heb een achtergrond in Bos- en Natuurbescherming. Binnen deze studie heb ik me gefocust op mens-dier interacties en relaties. Mijn interesse in onze omgang met andere dieren heb ik van kinds af aan gehad. Hoe communiceren we? Hoe stellen we grenzen en respecteren we die van een ander? En misschien nog veel belangrijker: hoe hebben we plezier samen? Als deel van mijn studie heb ik een onderzoek gedaan in een asiel over de rol van spel en gevaar binnen de relatie tussen asielmedewerkers en honden.

Tijdens mijn studie heb ik twee modules behaald bij de Martin Gaus Academie: Basiskennis en Leren & Gedrag. Daarna heb ik de Qwispelcoach opleiding gevolgd en me zo verdiept in hoe je als Kynologisch professional mensen kan helpen de band met hun hond op te bouwen of te versterken vanuit een wederzijds begrip, vertrouwen en respect.

Nu mijn 15-jarige hond bijna blind en doof is, merk ik het belang van nieuwsgierig blijven naar haar. Hoe past ze zich aan? Hoe veranderen haar behoeften en haar voorkeuren? En hoe kan ik daarin met haar mee groeien? In meer of mindere mate veranderen we allemaal continu, en onze relaties moeten daarom ook constant opnieuw worden vormgegeven. Vanuit mijn achtergrond in hondentraining en de rol van spel binnen relaties begeleid ik mensen hier graag in, ook binnen Eengelukkigehond! Ik geef de les ‘Spelend leren’ samen met mijn collega Lois.

Opleidingen:

Msc Bos- en Natuurbescherming (Wageningen universiteit) – 2022

Qwispelcoach opleiding – 2021

Martin Gaus Academie: Basiskennis 2021

Martin Gaus Academie: Leren & Gedrag 2021

BSc Antropologie & Ecologie (University College Utrecht) – 2019

Het verhaal van Marijke

Hoi! Mijn naam is Marijke van Pagée en ik wil me graag even voorstellen. Ik ben geboren en getogen in Waalre. Samen met mijn man Roeland, onze kinderen Lena en Sven, hond Winnie en kat Charlie wonen we nu al enkele jaren in Geldrop.

Als kind was ik altijd al gek op dieren. Thuis hadden we konijnen, cavia’s, parkietjes, en na veel aandringen kwam er ook een hond bij. Dieren waren mijn grote passie, wat me deed besluiten om de opleiding tot Dierenartsassistente in Barneveld te volgen. Na 4 jaar studeren en het lopen van verschillende stages bij oa. Dierenklinieken, Dierenwinkels, Dierenparken en Veehouderijen, rondde ik in 2004 deze opleiding met succes af.

In 2012 besloot ik mijn hart te volgen en startte ik mijn eigen hondenuitlaatservice. Mijn echte passie ligt bij honden, en nog steeds laat ik met veel liefde en plezier wekelijks hondjes uit. Sommige honden gaan inmiddels al hun hele leven met me mee. Hoe bijzonder is dat!

Mijn visie op het positief trainen en begeleiden van honden sluit perfect aan bij eengelukkigehond. Ik vind het belangrijk om mijn kennis voortdurend uit te breiden. Ik heb inmiddels veel ervaraing opgedaan met het begeleiden van honden in roedels. Sinds 2024 ben ik me gaan verdiepen in het lesgeven en werk ik met veel plezier bij eengelukkigehond, waar ik de Puppycursus en de Gehoorzaamheidscursus 1 en 2 begeleid. Het is geweldig om te zien hoe hond en baas steeds meer in verbinding komen tijdens de lessen. Op deze manier kunnen ze op een positieve manier samen trainen, wat zorgt voor plezier voor zowel hond als baas. Het is fijn om daar een steentje aan bij te dragen. Wie weet tot ziens bij onze trainingen!

Voor meer informatie en leuke foto’s en filmpjes kun je kijken op mijn website en Facebookpagina van Hondenuitlaatservice Viva la Vida. Ik haal hondjes op in Waalre en een klein stukje van Eindhoven.

Opleidingen/ Cursussen

Veehouderij MBO 2 2001

Paraveterinair Dierenartsassistente MBO 4 2004

Cursus Certificaat: Diergeneesmiddelen “weetjes en wetenswaardigheden” 2006

Secretaresse MBO 3 2009

Vrijwilliger bij Dierenasiel Doornakkers  2011

Erkend Hondenuitlaatservice  Martin Gaus Academie 2012

Workshop hondengedrag-en taal  bij Mw. N. Gootjes 2013

Cursus EHBO hond 2020 (Herhaling)

Het verhaal van Elise

Mijn naam is Elise. Ik woon in Eindhoven samen met mijn vriend en twee honden, Laika en Lady. Naast mijn baan volg ik een opleiding tot kynologisch instructeur bij Annorlunda in Barneveld. Ook ben ik elke week te vinden bij ROZE (het asiel in Eindhoven) om te helpen met de honden uitlaten.

Al mijn hele leven heb ik een passie voor dieren. In 2016 ben ik een half jaar naar Canada vertrokken om met paarden te gaan werken. Een hele bijzondere ervaring, maar de paardenharen heb ik inmiddels verruild voor een heleboel hondenharen.

Het is allemaal begonnen met mijn eerste eigen hond, Laika. Een gevoelig hondje met het nodige probleemgedrag. Mijn andere hond Lady is nog jong en soms een echte turbo. Toen ik in het asiel begon, kwam ik in aanraking met hele diverse honden, allemaal met een rugzakje. Dit wakkerde mijn interesse nog meer aan. Hier wilde ik (letterlijk) werk van maken. Een jaar geleden ben ik dan ook begonnen met de kynologisch instructeur opleiding.

Ik help je graag met het beter begrijpen van je hond en vice versa. Samen op een positieve manier aan de slag zodat jullie een sterk team gaan vormen. Tot snel!

Opleidingen:

– Kynologisch instructeur bij Annorlunda

– Hondenmassage Annorlunda

– High drive dogs bij Hondencentrum Focus (sept 2023)

– Kynologisch Instructeur VIP (Veiligheid, Interventie & Preventie) (nov 2023)