Onze trainingen

Voordat ik je uitleg welke trainingen je bij ons kunt volgen wil ik dat je begrijpt hoe de samenwerking met je hond werkt. Ik zal dit uitleggen door ‘mijn motto’ toe te lichten.

Mijn motto is: “eerst geven dan nemen”

Je moet een hond eerst geven wat hij nodig heeft voordat je dingen kunt gaan vragen van hem. Voldoen aan de basisbehoeften van de hond is een voorwaarde. Je kunt niet van een hond verwachten dat hij zich kan concentreren op een training of kan voldoen aan jouw verwachtingen, terwijl hij vol energie zit omdat hij te weinig lichaamsbeweging krijgt. Of als hij niet het gevoel heeft dat hij op jou kan vertrouwen en veilig bij jou is. Sommige honden zitten hoog in hun energie. Je zult eerst de hond de mogelijkheid moeten geven om zijn energie los te laten, zowel lichamelijk als mentaal, voordat je bepaalde oefeningen kunt gaan doen of verwachtingen koestert.

Eerst geven dan nemen, zo doe je dat:

 1. Veiligheid en geborgenheid
  Zorg dat de hond zich eerst veilig en prettig bij jou voelt. Bouw een vertrouwensband op samen.
 2. Beweging
  Zorg voor voldoende lichamelijke en geestelijke beweging zodat de hond energie en stress los kan laten.
 3. Regels, structuur en duidelijk
  Bied eerst regels, structuur en duidelijkheid voordat je dingen van je hond gaat
 4. Uitdaging
  Nu kan je gaan trainen op basis van gehoorzaamheid en sociaal wenselijk gedrag.
 5. Beloning
  Beloon het gewenste gedrag. Laat de hond merken (middels beloning) wat jij graag van hem ziet.

Hoe dit werkt en hoe jij dit kunt doen bij jouw hond leg ik je uit tijdens de training.


Eengelukkigehond op tv bij RTL 4, het programma: Onderweg naar de regio.

In deze TV uitzending bespreken we ons trainingsaanbod en onze trainingsmethode, namelijk positief trainen en trainen op maat. Bekijk ook aflevering 2 over onze online cursussen én hoe deze jou kunnen ondersteunen bij de opvoeding en training van je hond.

De trainingen

Je kunt bij ons terecht voor verschillende trainingen. We trainen altijd op basis van positief trainen en we bieden het volgende aan:

Alle trainen zijn kleinschalig en op maat. We trainen in kleine groepjes van 3 tot 4 honden op een prachtige weide.

E-book
Je ontvangt bij de start van deze cursus een E-book waarin per les alle oefeningen zijn uitgeschreven. Dit helpt je als je thuis gaat oefenen met je hond. In dit E-book vind je ook de relevante theorie die je helpt bij de opvoeding van je hond. De basiscommando’s worden met foto’s weergegeven en er wordt uitgelegd hoe je meer in verbinding kan komen met je hond.

Theorieavond
Er is een theorieavond voor deze cursus waarin ik je meeneem in de belevingswereld van de hond. Ik leer je de basis van hondengedrag en hoe je hond met jou communiceert. Ik deel veel kennis die je zal helpen bij de opvoeding én training van je hond. De scholing duurt 1,5 uur.

Wekelijkse mail
Na deelname ontvang je ook wekelijks een mail met extra informatie & begeleiding & instructievideo’s ter ondersteuning bij de opvoeding van je hond. Dit is alléén voor leden van de cursus.

Afmelden en inhalen van een les
Bij ziekte of vakantie bestaat de mogelijkheid de gemiste les in te halen. Klik hier om je af te melden voor een les en om je in te plannen voor de inhaal les.

Lezing Hondentaal & hondengedrag

We verzorgen maandelijks een Lezing over hondentaal & hondengedrag. Tijdens deze uitgebreide 3 uur durende lezing leer je alles over de communicatie van je hond én hoe je samen op een 1 lijn komt. Leer je hond écht kennen en begrijpen zodat je de juiste keuzes kunt maken om hem te ondersteunen in situaties die hij lastig vindt. Lees hier verder,

Scholing Verbinding & balans

De scholing ‘verbinding & balans’ vindt deels plaats in een leslokaal waar je veel kennis  wordt aangereikt en deels buiten op onze trainingsweide waar je de vaardigheden aanleert. Dit maakt deze scholing heel bijzonder! Het is een scholing met veel diepgang en begeleiding. Je wordt persoonlijk geholpen bij de aandachtspunten van jouw hond. Een waardevolle training waarin je leert écht contact te maken met je hond en gewenst gedrag naar de voorgrond te brengen. Elkaar kennen en begrijpen staat centraal. Lees hier verder.

Naast de basistrainingen bieden wij ook:

Wil je meer informatie over een training of ondersteuning, klik dan op de naam ervan. Je wordt dan doorverwezen naar de juiste pagina. Je kunt je ook rechtstreeks aanmelden via het aanmeldformulier.

Wij hopen je binnenkort te ontmoeten bij eengelukkigehond. Wil je weten wie er allemaal deelneemt aan ons team klik dan hier.

Het kenniscentrum

Onze missie is om op basis van positief trainen zoveel mogelijk kennis & vaardigheden aan te leren aan de hondeneigenaar, zodat de hond de béste versie van zichzelf kan zijn. Wij nemen je graag mee in de (honden)wereld van Kennis – Kunde & Vakmanschap rondom de opvoeding en training van je hond.
Omdat iedere hond uniek is en dus ook ieder baasje uniek is, bieden wij verschillende vormen van kennisdelen aan.

Snuffel maar eens door ons aanbod en kijk wat bij je past. Klik hier om naar ons kenniscentrum te gaan.

Locatie:

Het Uilenest, adres Gijzerooi 7b, Geldrop.
Volgt de route naar het Tipidorp. Dit staat met borden aangegeven. Je kunt daar parkeren.