Onze trainingen

Voordat ik je uitleg welke trainingen je bij ons kunt volgen wil ik dat je begrijpt hoe de samenwerking met je hond werkt. Ik zal dit uitleggen door ‘mijn motto’ toe te lichten.

Mijn motto is: “eerst geven dan nemen”

Je moet een hond eerst geven wat hij nodig heeft voordat je dingen kunt gaan vragen van hem. Voldoen aan de basisbehoeften van de hond is een voorwaarde. Je kunt niet van een hond verwachten dat hij zich kan concentreren op een training of kan voldoen aan jouw verwachtingen, terwijl hij vol energie zit omdat hij te weinig lichaamsbeweging krijgt. Of als hij niet het gevoel heeft dat hij op jou kan vertrouwen en veilig bij jou is. Sommige honden zitten hoog in hun energie. Je zult eerst de hond de mogelijkheid moeten geven om zijn energie los te laten, zowel lichamelijk als mentaal, voordat je bepaalde oefeningen kunt gaan doen of verwachtingen koestert.

Eerst geven dan nemen, zo doe je dat:

 1. Veiligheid en geborgenheid
  Zorg dat de hond zich eerst veilig en prettig bij jou voelt. Bouw een vertrouwensband op samen.
 2. Beweging
  Zorg voor voldoende lichamelijke en geestelijke beweging zodat de hond energie en stress los kan laten.
 3. Regels, structuur en duidelijk
  Bied eerst regels, structuur en duidelijkheid voordat je dingen van je hond gaat
 4. Uitdaging
  Nu kan je gaan trainen op basis van gehoorzaamheid en sociaal wenselijk gedrag.
 5. Beloning
  Beloon het gewenste gedrag. Laat de hond merken (middels beloning) wat jij graag van hem ziet.

Hoe dit werkt en hoe jij dit kunt doen bij jouw hond leg ik je uit tijdens de training.


Een impressie van onze trainingen

De trainingen

Je kunt bij ons terecht voor verschillende trainingen. We trainen altijd op basis van positief trainen en we bieden het volgende aan:

Naast de basistrainingen bieden wij ook:

Wil je meer informatie over een training of ondersteuning, klik dan op de naam ervan. Je wordt dan doorverwezen naar de juiste pagina. Je kunt je ook rechtstreeks aanmelden via het aanmeldformulier.

Wij hopen je binnenkort te ontmoeten bij eengelukkigehond. Wil je weten wie er allemaal deelneemt aan ons team klik dan hier.

Het kenniscentrum

Onze missie is om op basis van positief trainen zoveel mogelijk kennis & vaardigheden aan te leren aan de hondeneigenaar, zodat de hond de béste versie van zichzelf kan zijn. Wij nemen je graag mee in de (honden)wereld van Kennis – Kunde & Vakmanschap rondom de opvoeding en training van je hond. Omdat iedere hond uniek is en dus ook ieder baasje uniek is, bieden wij verschillende vormen van kennisdelen aan.

Snuffel maar eens door ons aanbod en kijk wat bij je past. Klik hier om naar ons kenniscentrum te gaan.

Lezing Hondentaal & hondengedrag

We verzorgen geregeld een Lezing over hondentaal & hondengedrag. Tijdens deze uitgebreide 3 uur durende lezing leer je alles over de communicatie van je hond én hoe je samen op een 1 lijn komt. Leer je hond écht kennen en begrijpen zodat je de juiste keuzes kunt maken om hem te ondersteunen in situaties die hij lastig vindt. Lees hier verder, De lezing is ook professioneel opgenomen zodat je deze ook thuis kan bekijken.

Scholing Verbinding & balans

De scholing ‘verbinding & balans’ vindt deels plaats in een leslokaal waar je veel kennis  wordt aangereikt en deels buiten op onze trainingsweide waar je de vaardigheden aanleert. Dit maakt deze scholing heel bijzonder! Het is een scholing met veel diepgang en begeleiding. Je wordt persoonlijk geholpen bij de aandachtspunten van jouw hond. Een waardevolle training waarin je leert écht contact te maken met je hond en gewenst gedrag naar de voorgrond te brengen. Elkaar kennen en begrijpen staat centraal. Lees hier verder.

De doelgroep voor deze scholing: 

 • honden met ongewenst gedrag
 • de buitenlandse hond
 • de nieuwsgierige hondeneigenaar
 • hondeneigenaren die meer verbinding willen en alles uit de samenwerking met hun hond willen halen

Eengelukkigehond op TV RTL 4

Neem ook eens een kijkje bij onze speciale cursus: Spelend leren!

Locatie:

Het Uilenest, adres Gijzenrooi 7b, Geldrop.
Volgt de route naar het Tipidorp. Dit staat met borden aangegeven. Je kunt daar parkeren.

WAAR EEN HOND IS, IS EEN WEG!