Onze hondentrainingen

Voordat ik je uitleg welke trainingen je bij ons kunt volgen wil ik dat je begrijpt hoe de samenwerking met je hond werkt. Ik zal dit uitleggen door ‘mijn motto’ toe te lichten.

Mijn motto is: “eerst geven dan nemen”

Je moet een hond eerst geven wat hij nodig heeft voordat je dingen kunt gaan vragen van hem. Voldoen aan de basisbehoeften van de hond is een voorwaarde. Je kunt niet van een hond verwachten dat hij zich kan concentreren op een hondentraining of kan voldoen aan jouw verwachtingen, terwijl hij vol energie zit omdat hij te weinig lichaamsbeweging krijgt. Of als hij niet het gevoel heeft dat hij op jou kan vertrouwen en veilig bij jou is. Sommige honden zitten hoog in hun energie. Je zult eerst de hond de mogelijkheid moeten geven om zijn energie los te laten, zowel lichamelijk als mentaal, voordat je bepaalde oefeningen kunt gaan doen of verwachtingen koestert.

Eerst geven dan nemen, zo doe je dat:

 1. Veiligheid en geborgenheid
  Zorg dat de hond zich eerst veilig en prettig bij jou voelt. Bouw een vertrouwensband op samen.
 2. Beweging
  Zorg voor voldoende lichamelijke en geestelijke beweging zodat de hond energie en stress los kan laten.
 3. Regels, structuur en duidelijk
  Bied eerst regels, structuur en duidelijkheid voordat je dingen van je hond gaat
 4. Uitdaging
  Nu kan je gaan trainen op basis van gehoorzaamheid en sociaal wenselijk gedrag.
 5. Beloning
  Beloon het gewenste gedrag. Laat de hond merken (middels beloning) wat jij graag van hem ziet.

Hoe dit werkt en hoe jij dit kunt doen bij jouw hond leg ik je uit tijdens de hondentraining.

Eengelukkigehond op tv bij RTL 4, het programma: Onderweg naar de regio.

De trainingen

Je kunt bij ons terecht voor verschillende trainingen. We trainen altijd op basis van positief trainen en we bieden het volgende aan:

Alle trainen zijn kleinschalig en op maat. We trainen in kleine groepjes van 3 tot 4 honden op een afgezette trainingsweide.

Je ontvangt een E-book met alle oefeningen en theorie zodat je per week thuis kan oefenen.

Ook ontvang je wekelijks een mail specifiek afgestemd op jouw trainingsgroepje waarin je uitleg & informatie krijgt ter ondersteuning bij de opvoeding van je hond.

De scholing ‘verbinding & balans’ vindt deels plaats in een leslokaal waar je veel kennis  wordt aangereikt en deels buiten waar je de vaardigheden aanleert. Dit maakt deze scholing heel bijzonder! Het is een scholing met veel diepgang en begeleiding. Je wordt persoonlijk geholpen bij de aandachtspunten van jouw hond. Een waardevolle training waarin je leert écht contact te maken met je hond en gewenst gedrag naar de voorgrond te brengen. Elkaar kennen en begrijpen staat centraal.

Naast de basistrainingen bieden wij ook:

Wil je meer informatie over een hondentraining of ondersteuning, klik dan op de naam ervan. Je wordt dan doorverwezen naar de juiste pagina. Je kunt je ook rechtstreeks aanmelden via het aanmeldformulier.

Wij hopen je binnenkort te ontmoeten bij eengelukkigehond.

Leer jouw hondenras kennen

Hondenkennis

Alles wat je moet weten over jouw hond vind je in een van deze boeken. Wat is kenmerkend voor het ras, waar houdt de hond van, hoe kan je de optimale opvoeding geven een leven lang? Je leert het allemaal!

Creëer de optimale match tussen jou en je hond. Verdiep je in zijn karakter en leer begrijpen waarom hij doet wat hij doet.

Positief trainen staat centraal in deze boeken.