Angst voor honden

Hoe werkt angst voor honden

In deze video leg ik uit hoe angst voor honden werkt. Hoe de angst versterkt wordt door het ontwijken van een hond en hoe ik jou kan helpen om met de angst om te gaan. Ik ben hondengedragstherapeut en angstbegeleider. Ik werk al sinds 1997 in de hulpverlenende sector.

Het begeleidingstraject

In het begeleidingstraject maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie. Ook worden NLP technieken toegepast om tot een optimaal resultaat te komen.

Ik bied een begeleidingstraject aan waarin wij samen kijken naar de oorzaak van jouw angst voor honden en wat er allemaal mee samenhangt. We stellen samen een doel op waar we naartoe werken zodat de angst beheersbaar wordt of helemaal verdwijnt. Het doel kan per persoon verschillen omdat ik rekening houd met de individuele wensen en behoeften. Hoe lang de begeleiding zal duren is afhankelijk van wat jij graag wil bereiken en hoe snel je daar kan komen. Soms zijn 1 of 3 thuis bezoeken voldoende, soms 5 of 7.

Angsten voor honden overwinnen gaat in kleine stapjes. Het vertrouwen zal tijdens de begeleiding zeker groeien. Hoe snel de stappen doorlopen worden is per persoon verschillend.

Een van de stappen die we samen gaan doorlopen is het kennismaken met mijn hond Guusje. Guusje is een jonge labrador van 2 jaar. Hij is goed getraind en zeer lief en zachtaardig naar kinderen en volwassenen toe. Guus zal in dit traject jou helpen vertrouwt te  raken met honden en jouw zelfvertrouwen bij honden op te hogen. Ook leer ik je meer over hondengedrag zodat er  beter begrepen wordt waarom een hond doet wat hij doet.

GERELATEERDE ARTIKELEN
Wil je meer lezen over het gedrag van honden? Bekijk dan ook één van deze artikelen.

ARTIKELEN OVER ANGST VOOR HONDEN

Wil je ondersteuning bij angst voor honden voor zowel kind als volwassene klik dan hier

ARTIKELEN OVER HONDEN

https://eengelukkigehond.nl/index.php/gedragstherapie/

Wil je een goede basiscursus ‘gehoorzaamheid’ volgen klik dan hier
Wil je een thuis bezoek voor hondengedragstherapie klik dan hier

ARTIKELEN OVER PUPPYS

Wil je een goede puppycursus volgen klik dan hier