SUPpen met je hond

Hoe leuk is het om te SUPpen…

En hoe leuk is het om te SUPpen met je hond!

Vandaag ging ik het uitproberen met mijn gezin en onze hond Guus, een superleuk avontuur.

Wat is SUPpen:

SUPpen staat voor Stand Up Paddle. Het lijkt op surfen, maar nu beweeg je je voort met een paddle.
Je kunt op verschillende plekken SUPpen want je bent niet afhankelijk van de wind, zoals bij surfen.

Van oorsprong komt suppen uit Hawaï. Tijdens een surfles stond de surfleraar op een surfboard om bij zijn leerlingen te komen als deze gevallen waren of om instructies te geven.

Een SUPboard is veel lichter dan een surfboard en ook vele malen stabieler i.v.m. de hoeveelheid lucht erin. Hierdoor is de sport vrij toegankelijk voor iedereen, zowel jong als oud.

Op een board staan met een peddel is natuurlijk helemaal niet zo nieuw, dat doen mensen al duizenden jaren. Echter enkele bekende surfers waren vanaf 2005 steeds meer te zien op SUPboarden, wat de populariteit verhoogde.

Er zijn ondertussen verschillende vormen van SUPpen, je kunt het recreatief doen, als fitness workout, voor sightseeing, op de golven of voor yogaoefeningen.

Er zijn ondertussen verschillende vormen van SUPpen, je kunt het recreatief doen,
als fitness workout, voor sightseeing, op de golven of voor yogaoefeningen.

SUPpen met je hond

Al meerdere keren zag ik foto’s voorbijkomen van mensen op een SUPboard en de hond voorop. Geïnspireerd door deze foto’s leek het mij leuk om dit zelf te gaan ervaren met mijn gezin en onze blonde labrador Guus. Guus is een stabiele, zelfverzekerde hond, dus ik dacht dat moet makkelijk lukken.

Eenmaal aangekomen bij de Watermolen in Eindhoven sprong Guus meteen in het water. Wat een enthousiasme. Guus is echt een watergek dus ik kreeg lichte twijfels of hij wel bij mij op het board zou blijven zitten. Na een korte uitleg van de instructeur gingen wij allen als onervaren SUPpers het water in, Guus bij mij voorop.

De gehoorzaamheid van de hond

Omdat Guus elk water in springt dat hij tegenkomt was het voor hem een hele uitdaging om niet van het board af te springen. Piepend en trillend van enthousiasme starten wij samen onze reis. Gelukkig kalmeerde Guus snel en mede dankzij de commando’s OP, ZIT, AF en BLIJF is Guus op het board gebleven.

Onderweg hebben wij hem meerdere malen beloond door hem even te laten zwemmen.
Wat was hij blij!!

Uiteindelijk is niemand van ons gevallen en vind ik deze sport echt een aanrader voor ieder gezin dan houdt van een actieve onderneming.

Of ik vind je dat je wel of niet je hond mee moet nemen? Honden die goed onder appel staan en gehoorzamen kunnen zeker mee. Heb je hier echter twijfels over, begin er dan niet aan. Het kan ook je SUP avontuur negatief beïnvloeden.

Met dank aan Subclub Nederland hebben wij een hele leuke, sportieve dag gehad!

GERELATEERDE ARTIKELEN
Wil je meer lezen over honden? Bekijk dan ook één van deze artikelen.

ARTIKELEN OVER HONDEN

https://eengelukkigehond.nl/index.php/gedragstherapie/

Wil je een goede basiscursus ‘gehoorzaamheid’ volgen klik dan hier
Wil je een thuis bezoek voor hondengedragstherapie klik dan hier

ARTIKELEN OVER PUPPYS

Wil je een goede puppycursus volgen klik dan hier

ARTIKELEN OVER ANGST VOOR HONDEN

Wil je ondersteuning bij angst voor honden voor zowel kind als volwassene klik dan hier